Nehezen jön álom a szemedre? Győzd le álomhozó gyógynövényekkel

Esztergály Lilla
Írta: ,
Nehezen jön álom a szemedre? Győzd le álomhozó gyógynövényekkel

Kortól és nemtől függetlenül tömegek küzdenek álmatlansággal: a lakosság több mint egyharmada szenved tőle. A mindennapok stressze, az időjárás-változás, de még egy későre időzített testesebb vacsora is ronthatja az éjszakai pihenés minőségét. Az alvást márpedig komolyan kell venni, hiszen hozzájárul a szervezet megfelelő regenerálódásához – ilyenkor megpihen a szív, lassul a pulzus. Egy pihentető éjszaka után javul a koncentrációs készség, felfrissül az elme és a test, növekszik a munkabíró képesség. Ellenben az alváshiány hosszú távon szerepet játszik az elhízásban, a cukorbetegség és a depresszió kialakulásában is. Ha gyakran előfordul veled ez az álmatlan állapot, és szeretnél természetes gyógyírt kapni a problémára, próbáld ki az alábbi álomhozó gyógynövényeket!

Komló

A komlót általában macskagyökérrel együtt szokták alkalmazni, mivel hatása önmagában nem elég erős, viszont nyugtató és feszültségoldó hatása miatt a fogyasztása javallott álmatlanság ellen.

Elkészítheted szintén teaként vagy beszerezheted természetes altatókészítmények formájában.

 
Citromfű

A citromfű szintén kellemes illatáról ismert, azt azonban kevesen tudják, hogy valóságos csodaszer: számos jótékony hatását már a középkori feljegyzésekből is ismerjük.

Az arabokkal érkezett Európába, és jellemzően a kolostorok kertjeiben termesztették.

A feszült idegállapot kiváló ellenszere, sőt, vírusölő hatással is rendelkezik.

Teaként, illóolajként is választhatod, és csakúgy, mint a levendula esetében, a citromfű levelét fürdővizedhez adva csodálatosan el tud lazítani.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!