Allergia kezelése az allergénnel

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Allergia kezelése az allergénnel

Aki egy kis időt szán, így allergiaszezon előtt arra, hogy keresgéljen az Interneten, látni fogja, hogy az allergia kezelése a hagyományos tüneti kezelést jelentő orr és szemcseppek, szteroidok, antihisztaminok  helyett egyre inkább az immunrendszer szabályozás felé tolódik el. Mit is jelent ez valójában? (x)

Azt, hogy ha kiszűrjük az allergiát okozó anyagot, és azt kis mennyiségben a szervezetbe juttatjuk, akkor szezonban már kész ellenanyagok várják a vérben az allergént. Az ötlet régi, a védőoltások egy típusa is ezen az elven alapszik. Tehát, ha parlagfűre vagyok allergiás, akkor hígított parlagfű polleneket fogok kapni, hogy veszélytelenül sétálhassak a mezőn augusztusban is.

ParlagfűHa ennyire egyszerű, miért nem használjuk régóta? A problémát általában az egyéni érzékenység jelenti, nagyon nehéz olyan hígított szérumot előállítani, ami veszélytelen. Ami egyik embernél nem vált ki reakciót, vagy csak esetleg egy enyhe kis bőrviszketést, az egy erre érzékenyebbnél akár fulladásos rohamot is okozhat.

Nehéz feladat az is, hogy jusson be az allergiát kiváltó anyag a szövetekbe, általában egy fehérjéhez kötik és injekció formájában kapja meg a beteg. Az injekciót gyakran kell ismételni. Ez idő, és kellemetlenség is.

A homeopátia 200 éve használja olyan mértékűre hígított gyógyszereit, melyek ultramolekulárisak,  azaz szabadon „közlekednek”  a szervezetben, sejtfalakon, membránokon át. De a hígított allergének homeopátiás alkalmazása szezon előtt csak az egyik megoldás, amit a gyógymód az allergiára kínál.

Készül homeopátiás szer többféle pollen keverékéből pollenallergiásoknak, parlagfűből (ambrosia), csak hogy a leggyakrabban előforduló allergiafajtákat említsük. A virágzás előtt 4-5 héttel elkezdve, sokat enyhíthetünk az allergia súlyosságán, ha elkezdenek a levegőben keringeni a pollenek.

Az allergiát homeopátiás megközelítésben többféle módon lehet kezelni. A homeopátiás terápia különlegessége, hogy a betegséget nem diagnózisként, hanem egyénre jellemző tünetek összességeként kezeli. Az allergia is számos különböző formában létezik. Pl. egy levegőben szálló pollen egyikünknél fáradtságot és száraz köhögést, másikunknál náthát és depressziós kedélyállapotot okoz.  

Az allergia az immunrendszer „hisztije”. Hirtelen agresszív reakció egy ártalmatlan helyzetben.   

A homeopátiás gyógyítás azon a tényen alapul, hogy az emberi test öngyógyító képessége serkenthető. Ha az ember csak a tüneteit kívánja természetes módon csökkenteni, szezonban lehet az egyéni tünetekre homeopátiás szert választani, orvosi tanács vagy könyvek alapján.  Például egy vizes, orrot maró náthát tüsszögéssel és nem irritáló könnyezéssel a homeopátia a hagymából (allium cepa) hígított szerrel gyógyítja. Gondoljunk bele, mit tapasztalunk otthon, hagymavágás közben? A lényeg egyszerű. Azt az anyagot vesszük be homeopátiás hígításban, ami hígítatlan formában előidézné a hasonló tüneteket. Létezik szénanáthára összeállított, többféle összetevőt tartalmazó homeopátiás gyógyszer is, mely allergiára, náthára bevált homeopátiás szereket tartalmaz.

A kezelést ki lehet egészíteni a hisztamin homeopátiás hígításával, ami az antihisztamin típusú gyógyszerekhez hasonlóan, bár más hatásmechanizmussal enyhíti az allergiás reakciókat. Ez általánosan javasolható, bármilyen allergia esetén.

Töltsd le az ingyenes e-könyvet az allergia kezelésének homeopátiás lehetőségeiről.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!