5+1 alig észrevehető jel, hogy a stressz megbetegít

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 alig észrevehető jel, hogy a stressz megbetegít

A stressz előbb-utóbb mindenkit utolér. Ott van a munkahelyünkön, a családban, és persze a párkapcsolatunkban is. Míg kis mennyiségben akár még hasznos is lehet, nagy adagokban mentálisan és fizikailag egyaránt megbetegíthet minket. A most következő jelekre érdemes odafigyelned, mert a tünetek hátterében a stresszes életviteled állhat!

Feledékenység Kép forrása: 500px.com

Bár mindannyiunk életében előfordul, hogy kimegy a fejünkből ez-az, egyes kutatások szerint minél nagyobb stressznek vagyunk kitéve, annál gyakoribbak ezek a mentális problémák.

Valójában nem csupán a hosszú távú stressz okozhat zavart az agysejtek közötti kommunikációban, hanem már mindössze néhány óra akut stresszhatás is képes befolyásolni az agy információtárolási képességét.

Ha gyakorta szenvedsz tehát ilyen tünetektől, érdemes megállnod egy pillanatra és átgondolni, van-e olyan stresszforrás az életedben, mely előidézheti a problémát!

Állandó fejfájás Kép forrása: theberry.com

Ha korábban a fejfájás csupán ritka jelenség volt az életedben, újabban viszont mintha megállás nélkül lüktetne a fejed, akkor valószínűleg a megnövekedett stressz áll a háttérben.

A stressz olyan kémiai anyagokat szabadít fel a szervezetben, amely változást eredményez az agyi idegekben és az erekben, így fejfájáshoz vezet.

Ráadásul migrén kialakulását is eredményezheti, illetve ronthat is rajta. Amikor szorongsz vagy ideges vagy, az izmaid hajlamosak megfeszülni, ami szintén kiválthatja a már említett kellemetlen tüneteket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv