Alig akad nem allergiás gyermek - A 7 leggyakoribb allergia, amire oda kell figyelni

Szirák Viki
Írta: ,
Alig akad nem allergiás gyermek - A 7 leggyakoribb allergia, amire oda kell figyelni

Kép forrása: unsplash

Szerencsések azok, akik nem küzdenek allergiával - ráadásul ők egyre kevesebben vannak. Ugyanis általában mindenki érzékeny valamire, ez pedig a gyerekek körében kifejezetten magas lehet, amiről részben környezeti okok, részben pedig a genetika tehet. Ha valakinek az egyik szülője erős allergiával bír, 50% az esélye a gyermeknek arra, hogy ezt tovább örökölje. Ebből kiindulva elég sok allergiás gyermek létezik, és talán nem gondolnád, de az alábbi 7 dologra a legérzékenyebb a többség!

Az Amerikai Asztma és Allergia Alapítvány felmérései szerint a gyermekek legnagyobb többsége a tejre és a tojásra kimondottan érzékeny.

A tej allergia leginkább úgy mutatkozik meg, hogy a gyermek emésztési zavarokkal küzd, csalánkiütések jelennek meg rajta, sőt, súlyos helyzetben anafilaxiás sokkot is kaphat.

A tojásallergia ennél egy kicsit visszafogottabb tünetekkel jelentkezik: kiütések, orrdugulás és hányás a gyakori, az anafilaxiás sokk csak nagyon ritkán fordul elő.

A mogyoróra világszerte rengetegen allergiásak, ezért nem meglepő, hogy a gyermekek körében is gyakori.

Érdemes minél előbb kideríteni, hogy a te gyermeked érzékeny-e erre, mert sajnos a mogyoró az az összetevő, ami allergia esetén rendkívül komoly tüneteket produkál.

Arról nem is beszélve, hogy nehezebben lehet kinőni, ezért fontos a megfelelő kezelés és odafigyelés.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv