Az alhasi fájdalom 8 lehetséges oka, amire eddig még nem gondoltál

Sándor Alexandra
Írta: ,
Az alhasi fájdalom 8 lehetséges oka, amire eddig még nem gondoltál

A kismedencei fájdalom a has alsó, köldök alatti részén érezhető. Több átmeneti probléma és betegség is okozhatja, úgymint nőgyógyászati gondok vagy emésztőrendszeri kórképek. Bár pontos diagnózist csak az orvos állíthat fel, nem árt, ha tudod, mik a lehetőségek.

Vakbélgyulladás

A vastagbél nyúlványának gyulladása a has jobb alsó részének erős fájdalmával, hányással és lázzal jelentkezik. Egyetlen kezelési lehetőség a vakbél eltávolítása, mely apró metszéssel jár a hasfalon.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, azonnal hívj mentőt, mert minél hamarabb sor kerül a műtétre, annál alacsonyabb a szövődmények esélye.

Húgyúti fertőzés

A húgycsőtől kezdve a vesééig a hugyút bármelyik részén jelentkezhet gyulladás. Az alsó-húgyúti gondokat alhasi nyomásérzés, fájdalmas és gyakori vizeletürítés jellemzi.

Bár a probléma meglehetősen kellemetlen, többnyire nagyon egyszerűen, antibiotikumos kezeléssel gyorsan gyógyítható, így érdemes mielőbb orvoshoz fordulnod.

A vesegyulladás lázzal, émelygéssel, hányással és féloldali hátfájdalommal jár – ezzel semmiképpen ne várj napokig, irány a kórház!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!