5+1 áldásos hatása a menopauzának

Jankovics Anna
Írta: ,
5+1 áldásos hatása a menopauzának

Én azt vallom, ráérek akkor aggódni valamin, amikor szembekerülök vele. Ám szeretek tájékozódni, hogy ne érjenek váratlanul a dolgok. Nem hiszem, hogy az ember élettani folyamatában létezik egy olyan időszak, ami csak rossz dolgokat hoz magával…

Minden nézőpont kérdése

Annyi mindentől félünk, rosszul élünk meg dolgokat, feleslegesen. A kellemetlenségeket nem kötelező elviselni. Egyszerű paraszti ésszel és kitartással olyan dolgokon is úrrá lehetünk, mint a csontritkulás.

Az öregedés egy természetes folyamat, amit meg kell szokni, változtatni kell hozzáállásunkon, tudomásul kell venni, hogy nem leszünk annyira strapabírók.

Minden csak nézőpont kérdése, és tudnunk kell, hogy azért születtünk, hogy boldogok legyünk, és nem azért, hogy mindent szenvedésként éljünk meg.

Menopauza és a szex

A klimaxos nők 80 százaléka igenis vágyik a szexre. Erre a megállapításra jutottak a legújabb kutatások.

Ám az tény, hogy az ösztrogénszint csökkenése miatt olyan mellékhatások lépnek fel, melyek a szexet kellemetlenné teszik.

Ez a probléma a klimaxon átesett nők felét érinti, akik többnyire szégyellnek orvoshoz fordulni ezzel a problémával. Pedig számos olyan lehetőség létezik, mely megszünteti a kellemetlenségeket.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!