Az akupresszúrás pontok csodára képesek: a következő 5 fájdalmat is képesek meggyógyítani

Szirák Viki
Írta: ,

Napjainkban az emberek többsége hektikus életet él, folyamatosan rohanunk valahova, a munka pedig életünk jelentős részét leköti. Ebben a hatalmas pörgésben könnyű elfeledkezni arról, hogy a pihenés hiánya milyen komoly problémákat okozhat, de szerencsére nem kell belenyugodnod ebbe a helyzetbe. Az akupresszúrás terápia már az ősi időkben is segített az embereknek gyógyulni, mi pedig megmutatjuk, hogyan alkalmazhatod ezt otthon, saját magadon.

Az akupresszúrás terápiának nem csak az az előnye, hogy megnyugtat és segít megszabadulni a stressztől: valójában a különböző egészségügyi problémák ellen is kiváló megoldást nyújt. Az utóbbi időben egyre többen tapasztalnak nyak- és hátfájdalmakat, fejfájást, ami ellen nem csak azt lehet tenni, hogy beveszel egy gyógyszert. Az akupresszúrás pontok megtalálásával és azok masszírozásával is csodákat érhetsz el!

Fejfájás esetén

A fejfájás egyike a leggyakoribb problémáknak, amivel sokan szinte napi szinten találkoznak. Noha van, hogy magától is elmúlik a fájdalom, akadnak olyan időszakok is, amikor még a gyógyszer sem segít. Szerencsére erre is van akupresszúrás megoldás!

Négy ponton is érdemes gyengéd nyomást kifejteni magadra.

- Az első pont a mutató- és a hüvelykujjad közötti részen található.

- A következő pont a második és harmadik lábujjad közötti bőrfelületen található.

- A harmadik a szemöldököd külső végénél helyezkedik el.

- A negyedik terület pedig valahol a szemöldököd felett, nagyjából a közepénél terül el.

Ha ezt a négy pontot váltakozva masszírozod, meglátod, hogy rövidesen javulni kezd a fejfájásod!

Ha fáj a fogad

Ez a fajta fájdalom kimondottan idegesítő, és biztos, hogy te is megtapasztaltad már életed során néhányszor. De ki mondta, hogy ne lehetne csökkenteni a fájdalmat, míg eljutsz az orvoshoz?

- Az első akupresszúrás pont ugyancsak a hüvelyk- és mutatóujjad között helyezkedik el, ha ezt masszírozod, máris javulni kezd a fogfájásod.

- A második pontot úgy találhatod meg, hogy összezárod a fogsorod, és kívül, az arcod oldalán érezni fogsz egy izmot, ami ilyenkor mozog.

- A harmadik terület a fejfájáshoz hasonlóan a második és harmadik lábujjad közötti bőrfelületnél található meg

- A negyedik pont rögtön az arccsontod alatt helyezkedik el.