4 hasznos szokás, amivel serkentheted az agyi vérkeringést és megelőzheted a stroke-ot

Boros Mariann
Írta: ,

Iktass be a mindennapi rutinodba olyan egészséges szokásokat, amelyek nem csak a közérzetedre lesznek pozitív hatással, de akár komoly betegségeket is megelőzhetsz általuk.

Ha szinte állandó fejfájással küzdesz, gyakran érzed fáradtnak, rosszkedvűnek magad, a kellemetlen tünetek okai között szerepelhet, hogy agyadban a véráramlás nem megfelelő.

Ez lehet a stressz vagy magas vérnyomás miatt, de akár vérrögök is okozhatják, ezért is kell nagyon komolyan venni a problémát.

A korai jelek figyelmen kívül hagyása akár hipoxia kialakulásához is vezethet, amelynek következtében az agysejtek kezdenek elhalni.

Általánosságban elmondható, hogy a sport csupa jótékony hatással bír a szervezetünkre nézve, az agyi keringés szempontjából azonban a magas intenzitású mozgásformák helyett inkább az alacsonyabb intenzitásúak ajánlottak.

A tánc, a biciklizés és a jóga rendkívül hasznosak lehetnek, már napi fél óra aktív testmozgással is sokat tehetsz egészségügyi állapotod javulása érdekében.

Ha pedig nincs időd vagy lehetőséged sportolni, válaszd a sétát, hiszen az agy jobb oxigénellátására az egyszerű, lassú séta is pozitív hatással lehet.