A stresszoldás királynője: a magnézium

Nagy Niki
Írta: ,

A magnéziumot legtöbbször akkor szedjük, ha az allergiát akarjuk kicsit visszaszorítani, vagy az izomgörcseinkre keresünk gyors megoldást – vannak azonban más jótékony hatásai is. Az egyik például az, hogy a stressz kezelésére is tökéletes!

Mi is tulajdonképpen a magnézium? Kép forrása: playbuzz.com

A magnézium egy olyan nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely több mint 300 enzim működéséhez elengedhetetlen.

Az idegrendszer sejtjeinek megfelelő működését támogatja, de a csontok és a fogak felépítésében is részt vesz. Hatására nő az érfalak rugalmassága, és javul a szívizom összehúzódó képessége.

Több magnéziumra van szüksége a szervezetednek akkor, ha komolyan sportolsz, vagy nagyobb fizikai igénybevételt élsz át. A hiányát okozhatja a nem megfelelő táplálkozás vagy bizonyos betegségek, de az alkohol túlzott fogyasztása is.

Ha beüt a stressz Kép forrása: hungertv.com

Sajnos egyre gyakoribb a fiatalabb generáció körében is a stresszes élet – ez pedig nem csak lelki, de fizikai következményekkel is járhat. Nagyon nehéz azonban magunktól kikerülni a mókuskerékből és lenyugodni, de legtöbben gyógyszert szedni sem szeretnénk, ha nem muszáj.

Ezért tökéletes megoldást jelenthet a magnézium, amit igazán túladagolni sem tudsz, mert ha egészséges a veséd, a C-vitaminhoz hasonlóan vizelet útján kiürül a felesleg a szervezetedből.

Mivel az idegrendszer normál működéséhez magnéziumra is szükség van, ebből adódóan egy kis plusz magnézium segíthet a stressz kezelésében.