A salaklerakódás 7 stádiuma és a szervezet tisztításának módjai

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik, hogy a szervezetünket nem terheljük túl, és időnként megtisztítjuk a salakanyagoktól. A táplálkozással és a környzetünkből sok ártalmas anyagot veszünk magunkhoz, amelyek lerakódnak a testünkben. A máj, az epe, a bőr, a vese, az érrendszer, az ízületek egy idő után túlterheltté válnak, ezért időnként tisztításra szorulnak.

Méreghalmozódások

A testben rengeteg biokémiai melléktermék keletkezik, amely a vesén és a bőrön keresztül távozik.

Ehhez jönnek még a környezeti mérgek: a szmog, a cigarettafüst, a növényvédőszer-maradványok és a gyógyszerek káros anyagai.

Kiválasztó rendszerünk, még ha egészséges is, nem tud megfelelően dolgozni, ha túlterhelt. Viszont minél tisztább, annál hatékonyabban működik, és testünk annál kevésbé hajlamos a megbetegedésre.


Ez történik a testeddel, ha leszoksz a cigiről – előnyök már 8 órán belül!


A mérgekkel és egyéb emésztetlen maradványokkal terhelt szervezet elraktározza, amire nincs szüksége.

A vesében és az epehólyagban porszemek rakódnak le, amelyekből kövek lesznek. A májban felhalmozódó mérgek fejfájást okoznak.

A hét stádium

J. Osawa természetgyógyász megállapította, hogy a belső salaklerakódásnak hét stádiuma van. 

Az első stádiumban a látszólag egészséges ember fáradékonynak érzi magát.

Erre használják az orvosok a „krónikus fáradtság” kifejezést. A második stádiumban a fáradtsághoz fejfájás társul, és a csontok is megfájdulnak.

A harmadik stádiumban a bőrben lerakódott méregenyagok allergiás, ekcémás kiütéseket okoznak. A negyedik stádiumban homok-, kő- vagy kalcium-lerakódás jön létre a vesében, az epehólyagban és az ízületekben.

Az ötödik stádiumban deformálódnak a megtámadott szervek. A hatodik és a hetedik stádiumban kóros szövetelváltozások jönnek létre a májban, az agyban és egyéb szervekben. Rosszindulatú daganatok keletkezhetnek. 

Aki jól érzi magát, annak nem szükséges méregtelenítést végeznie. A fáradékonyság, a fejfájás viszont már okot ad rá.