A legütősebb házi praktikák leégésre, ha már megtörtént a baj

Boros Mariann
Írta: ,
A legütősebb házi praktikák leégésre, ha már megtörtént a baj

Minden bizonnyal te is odafigyelsz a bőrödre, és használsz naptejet, ám ebben a kánikulában a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is megtörténhet a baj, akár néhány perc alatt is meg lehet pirulni a napon. Egy kis leégés miatt persze nem kell azonnal a sürgősségire rohanni, ha nem olyan súlyos a helyzet, egyszerű, bevált házi praktikákkal is csillapíthatod a kellemetlen tüneteket – cikkünkből kiderül, hogyan.

A jól bevált tejföl

Ha a leégés kezeléséről van szó, biztosan neked is beugrik a tejföl, mely a régi jól bevált praktikák közé tartozik.

A problémás területet kend be jó vastagon hideg tejföllel – vagy akár kefirrel –, és hagyd rajta egészen addig, amíg felmelegszik, majd hideg vízzel öblítsd le.

Mint minden égés, a napégés esetében is nagyon fontos a hűtés, miután lemostad a tejfölt, legjobb, ha letusolsz minél hidegebb vízzel.

Ne feledd, hogy amennyiben olyan súlyos az égés, hogy hólyagok is keletkeztek, tilos bármit is rákenni, és ez esetben irány a kórház.

Hűsítő aloe vera

Az aloe vera igazi csodaszer, melynek áldásos hatásait már máskor is bemutattuk, nem meglepő, hogy napégés esetén is bevethető, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató tulajdonságainál fogva.

Ha tartasz otthon aloe vera növényt, akkor az egyik levelét levágva préseld ki belőle az aloe gélt, majd kend át vele a problémás bőrfelületet. 

De természetesen az aloe vera gél bolti változata is enyhülést hoz a sajgó bőrnek! 

Naponta többször ismételd, amíg el nem múlik a kipirosodás

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv