A legjobb jógagyakorlatok az egészséges hátért

Serestyén Sára
Írta: ,
A legjobb jógagyakorlatok az egészséges hátért

A hátfájás szinte már népbetegségnek számít hazánkban, hiszen nem csak az ülőmunka, de a sok stressz is okozhat háttájéki sajgást. Megelőzésének legegyszerűbb módja a hátizmok megerősítése, amihez nem kell drága stúdiókba járnod és órákat edzened, bőven elég, ha naponta vagy hetente pár alkalommal elvégzed az alábbi gyakorlatokat.

Domborítás és homorítás Kép forrása: wholeliving.com

Ereszkedj négykézlábra, lábaid legyenek csípőszélességben, párhuzamosan, tenyereid pedig a vállak alatt helyezkedjenek el. A nyakad a gerinced meghosszabbítása legyen, tekinteteddel nézd a talajt. Mély belégzés után kilégzésre lassan, a csípőtől indítva csigolyáról csigolyára kezdd el a domborítást. Kilégzésre próbáld megtartani a pózt, majd egy újabb belégzésnél a fenéktől indulva ismét csigolyáról csigolyára enyhén homoríts. A gyakorlat legyen folyamatos, és a saját tempódban végezd!

Ügyelj rá, hogy sose homoríts túlságosan, mert a fájós deréknak csak ártasz vele! Ez a mozdulatsor egyfajta bemelegítésként szolgál majd a többi gyakorlathoz, ezért érdemes ezzel kezdened az erősítést.

Gerinccsavarás hanyattfekvésben Kép forrása: kkdas.tumblr.com

Feküdj a hátadra, a karjaidat helyezd oldalsó középtartásba, a térdeket hajlítsd be, majd kilégzésre fordítsd el a jobb oldaladra, a tekinteteddel pedig nézz az ellentétes irányba.

Maradj így pár percig és lélegezz mélyeket.

Érezd, ahogyan a levegő áramlik a bordáid között és megfeszíti az oldalad! A jobb kezedet tenyérrel felfelé ráhelyezheted a lábaidra, segítve ezzel a nyújtást. Ha kész vagy, ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalon is!

Ez a nyújtás teljesen átmozgatja a belső szerveidet, valamint helyrehozza a különféle ficamokat és idegbecsípődéseket is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!