A legjobb házi praktikák másnaposság ellen

Zabolai Margit
Írta: ,

Szinte mindenkivel megesik, hogy a buli kicsit jobban sikerül, mint tervezte, és másnap kínzó fejfájással kell fizetnie az előző esti elhajlásért. Bár a legjobb gyógymód a megelőzés, azért az alábbi tippek is segíthetnek, hogy könnyebben leszámolj a másnapossággal.

Egyél!

A tévhittel ellentétben a zsíros, nehéz ételek nem kifejezetten tesznek ilyenkor jót az érzékeny gyomornak, de valószínű, nem is ezeket kívánod.

Ha mégis, akkor egyél bátran, de ha liftezik a gyomrod, akkor is egyél rögtön ébredés után legalább egy kis pirítóst.

A kulcs a szénhidrát, amit ha beviszel a szervezetedbe, gyorsabban helyreáll a vércukorszinted, és elmúlik az émelygés és a fejfájás is.

Vannak, akiknek a savanyú ízek, a savanyúság, vagy a citrom is segítenek, hogy enyhítsék a hányingert, érdemes egy próbát tenni velük.

Igyál!

De semmi esetre sem alkoholt! A kutyaharapást szőrével módszer csak buta tévhit, semmit nem segít, ellenben rengeteget árt.

A hideg víz kortyolása azonban a gyomrodnak is jót tesz, ráadásul a másnaposság számos kellemetlen tünete közül sokat a kiszáradás okoz, így ha megfelelő folyadékot viszel be, a tested is gyorsabban méregtelenít, és hamarabb fogod jól érezni magadat.

A narancslé és a tej is mehet, ha bírja a gyomrod, a kávéval viszont legyél óvatos: szakemberek szerint feketét csak akkor igyál, ha amúgy is szoktál, de még ekkor is csak kisebb adagot a szokásosnál.