A leggyakoribb hétköznapi női probléma – a székrekedés

Jankovics Anna
Írta: ,
A leggyakoribb hétköznapi női probléma – a székrekedés
Számos nő panaszkodik arról, hogy nem működik rendesen a bélrendszere, ami nem csak komfortérzetét rombolja, napi közérzetét viszi mélypontra, hanem akár aggodalomra is okot ad. Bár csip-csup dolognak látszik, sőt egy olyan téma, amiről nem nagyon illik beszélni, mégis megér pár szót, némi eszmecserét...
Miért van székrekedésük a nőknek?

A válasz egyszerű. Mert nem mozognak, nem isznak elég folyadékot, és mert több édességet, csokit, kekszet esznek, mint a férfiak. A nők vagy ülő, vagy egy helyben álló munkát végeznek, ami nem kedvez a bélmozgásoknak.
Ezen felül van egy anatómiai sajátosságunk is, ez pedig a gyermekszüléssel, annak kihordásával van szoros kapcsolatban. Beleink nem úgy vannak a bélfodrok által rögzülve, mint a férfiaknak, hiszen terhesség alatt kell a hely – a belek ilyenkor feljebb nyomódnak.

Mit tehetünk?

Ha akarjuk, ha nem, folyadékot kell innunk, mégpedig sokat. Ám ez nem elég, ennek a folyadéknak cukor és ízesítőmentesnek kell lennie.

Akár csalánteát iszunk, akár más fajtát, nem szabad ízesíteni, sőt, fokozza a hatást, ha a tea langyos.
Reggel, ébredés után pedig rögtön igyunk meg egy pohár vizet, ne a kávé, tea legyen az első. Emellett mozogni kell. Nem elég hétvégén, hanem reggel, ébredés után szükséges, minden nap legalább negyed óra intenzív mozgás.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!