A Himalája sólámpák csodálatos ereje

Írta: ,

Valószínűleg te is láttál már boltokban, esetleg egy ismerősöd otthonában Himalája sólámpát. Ennek a különleges tárgynak nem csak annyi az érdeme, hogy jól mutat a lakásban és hangulatos fénnyel tölti be a szobát; a benne található összetevők ugyanis rendkívül pozitív hatással vannak az egészségre is. Ha kíváncsi vagy, hogyan küzdheted le segítségével az álmatlanságot és a gyakori migréneket, most eláruljuk!

Háromból egy Kép forrása: foxtailandmoss.com

1/5 Háromból egy

Manapság minden harmadik ember szenved az álmatlanságtól.

Ennek persze több fajtája is lehet: vannak, akiknél egyik pillanatról a másikra el is múlik, és nem okoz semmiféle komolyabb problémát. Akadnak azonban olyanok, akiknél ez az állapot hónapokig, sőt évekig is elhúzódhat, megnehezítve ezzel a mindennapokat.

Kihathat az erőnlétre és a közérzetre is – akárcsak a gyakori migrének, amelyek megakadályozzák a problémamentes életet. Persze ezekre számos gyógyszer létezik, de sokan inkább a természetes megoldásokat részesítik előnyben, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Himalája sólámpa.

Mi is az a Himalája só? Kép forrása: energymuse.com

2/5 Mi is az a Himalája só?

Maga a Himalája Só egy rózsaszínes árnyalatú kősó, ami – nevéből adódóan – a Himalája hegység bizonyos részeit alkotja.

Bár tény, hogy felhasználásával szép tárgyakat lehet készíteni, mégsem emiatt olyan keresett az emberek körében.

Népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy rengeteg nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, és egyúttal ezt tartják a leginkább teljes értékű sónak az egész világban.

Gyakran használják főzés közben, sőt, még fürdősót is készítenek belőle. Ezek után nem csoda, hogy lámpaként az egyik legkeresettebb gyógyító tárggyá nőtte ki magát, hiszen számos pozitív hatással bír.

A Himalája só különlegessége Kép forrása: thefreespirited.co

3/5 A Himalája só különlegessége

De vajon hogyan fejti ki gyógyító hatását? Nos, a minket körülvevő atmoszféra tele van pozitív és negatív ionokkal. Utóbbiból sokkal több található a természetben, ezt ugyanis többek között a napfény, a villámlás, vízesések és óceáni hullámzások hozzák létre.

Számos kutatás bebizonyította már, hogy a negatív ionok növelik agyunk oxigénellátását, és jó hatással vannak más szerveinkre is – ezért van az, hogy sokkal éberebbnek érzed magad egy vihar után, vagy ha sétálsz egyet a tengerparton.

Sőt, egyes helyeken (például vízesések közelében) a negatív ionok száma egyetlen köbcentiméteren elérheti a 10 000-t is, ami jelentősen megnövelheti a szerotonin szintünket, amitől jobban érezzük magunkat.

A pozitív ionok nem jótékonyak Kép forrása: wanelo.com

4/5 A pozitív ionok nem jótékonyak

Ne tévesszen meg az elnevezés, a pozitív ionok közel sem tesznek olyan jót a szervezetünknek, mint azt gondoltuk volna. Ezeket leginkább az elektromos szerkezetek bocsátják ki magukból: például a televízió, a számítógép és a mikrohullámú sütő.

Persze mára teljesen hozzászoktunk ahhoz, hogy ezek a tárgyak körülvegyenek minket, sőt, el sem tudnánk képzelni nélkülük az életünket.

Emiatt viszont az otthonunkban elég magas a pozitív ionok száma, amelyeknek „köszönhetően" kimerülten ébredhetünk, gyakran tapasztalhatunk fejfájást, és a közérzetünk is rossz lehet.

Így használd! Kép forrása: diana212m.blogspot.hu

5/5 Így használd!

A Himalája sólámpa meleg hatására kibocsátja magából a negatív ionokat, amelyek képesek semlegesíteni pozitív társaikat azáltal, hogy összekapcsolódnak velük, és együtt megtisztítják a levegőt.

Ha viszonylag sok elektromos készülék van az otthonodban, érdemes a közelükbe helyezned a lámpát – ha viszont gyakori álmatlanságban szenvedsz, inkább az ágyad közelében keress neki helyet.

Már csak azért is érdemes beszerezned egyet, mert nagyon jó hatással van a légúti megbetegedésekre, és színterápiás kezelések esetén is segítségedre lehet.