A 9 leggyakoribb allergiát okozó étel

Izsák Adrienn
Írta: ,
A 9 leggyakoribb allergiát okozó étel
Sajnos nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy büntetlenül ehet bármit, amit megkíván. Az ételallergiában szenvedőknek szigorúan oda kell figyelniük az étkezésükre. De nézzük csak, hogy mi is az a 9 élelmiszer, ami a leggyakrabban okoz allergiát!
Eper
Sajnos ez a közkedvelt, mennyeien finom, piros gyümölcs is kiválthat allergiás tüneteket.
Az erre érzékeny emberek szervezetébe bekerülve hisztamin szabadul fel, ami csalánkiütést okoz. Így a csúnya pöttyöket elkerülve, sem megenni, sem szépítkezési célokra nem ajánlatos felhasználni az epret.
Tojás
A tojásallergia azt jelenti, hogy az ebben szenvedő személy érzékeny a tyúktojás valamelyik összetevőjére.
Fogyasztása bőrviszketést, száj körüli zsibbadást, légzésnehézséget és hasmenést okoz.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?