A 9 leggyakoribb allergiát okozó étel

Izsák Adrienn
Írta: ,
A 9 leggyakoribb allergiát okozó étel
Sajnos nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy büntetlenül ehet bármit, amit megkíván. Az ételallergiában szenvedőknek szigorúan oda kell figyelniük az étkezésükre. De nézzük csak, hogy mi is az a 9 élelmiszer, ami a leggyakrabban okoz allergiát!
Eper
Sajnos ez a közkedvelt, mennyeien finom, piros gyümölcs is kiválthat allergiás tüneteket.
Az erre érzékeny emberek szervezetébe bekerülve hisztamin szabadul fel, ami csalánkiütést okoz. Így a csúnya pöttyöket elkerülve, sem megenni, sem szépítkezési célokra nem ajánlatos felhasználni az epret.
Tojás
A tojásallergia azt jelenti, hogy az ebben szenvedő személy érzékeny a tyúktojás valamelyik összetevőjére.
Fogyasztása bőrviszketést, száj körüli zsibbadást, légzésnehézséget és hasmenést okoz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!