8 ok a bringázásra – Ezért éri meg két keréken közlekedni a városban

Boros Mariann
Írta: ,

Szerencsére Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a két keréken való közlekedés, a nagyobb városokban is egyre többen pattannak bringára. Te még nem tartozol közéjük? Íme nyolc ok, hogy miért érdemes elkezdened!

Mozgásban tart Kép forrása: hikebike.net

Ha elhatározod, hogy ezentúl biciklivel jársz munkába, akkor innentől kezdve mindennapos fix mozgást iktatsz be az életedbe.

Ha viszonylag közel is laksz, és csak 15 percet kell tekerned a munkahelyre, oda-vissza az már fél óra, így nyugodtan mondhatjuk, hogy napi 30 percet rendszeresen sportolsz. Ez nem is hangzik rosszul, ugye? 

Ha pedig más helyekre is bringával jársz, hamar összejön akár az egy óra is - hidd el, előbb-utóbb az alakodon is meg fog látszódni.

Kiszámítható Kép forrása: tumblr, thekidsalooker

A villamost lekésheted, a busz dugóba kerülhet, de olyan is elő szokott fordulni sajnos, hogy egyszerűen nem jön a troli.

A tömegközlekedéssel járó idegeskedést, a heringparti okozta kellemetlenségeket mind megspórolhatod, ha bringára pattansz, és ez esetben az is tényleg csak rajtad múlik, hogy odaérsz-e valahova időben.