8 meglepő dolog, ami fejfájást okozhat

Sándor Alexandra
Írta: ,
8 meglepő dolog, ami fejfájást okozhat
A fejfájás alattomos panasz, amely megkeserítheti a mindennapjaidat. Ha gyakran jelentkezik, érdemes elgondolkodnod rajta, hogy vajon mi okozza. Léteznek ugyanis olyan tényezők, amelyek betegség nélkül is képesek szinte azonnal kiváltani a hasogató érzést a kobakodban.
A főnököd
Igen, egy kukacoskodó felettes – vagy akár kolléga – perceken belül fejfájást idézhet elő. Minden, ami hirtelen növeli a stressz-szinted, fogékonyabbá tesz a tenziós fejfájásra és a migrénes rohamokra.
A folyamat háttere egyelőre orvosilag tisztázatlan, s bizonyára több dolgon múlik egyidejűleg. Valószínűleg az agy és a szerotonin nevű hormon áll kölcsönhatásban egymással. Próbálj meg stresszkezelési technikákat elsajátítani!
Az időjárás
Lám, nem csak közhely, hogy az időjárástól is megfájdulhat a fejed. Lehet rajta vitatkozni, hogy a hideg- vagy a melegfront vérmesebb, ám tény: mindenféle hirtelen légnyomás- vagy hőmérséklet-változás kockázatot rejt.
A kánikula és eső ugyancsak sokakat megkínoz. Rendszeres és megfelelő folyadékpótlással enyhítheted a panaszt: mindennap igyál legalább két liter vizet!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!