7 veszélyforrás a lakásban, ami allergiát vagy asztmás rohamot okozhat

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 veszélyforrás a lakásban, ami allergiát vagy asztmás rohamot okozhat

Friss gyümölcs, légfrissítő, fűszerek, kandallótűz… Csupa kellemes holmi, ami a mindennapokat megszépíti. Vagy mégsem? Összeszedtük, mire kell allergia vagy asztma esetén figyelni, hogy minél több rohamot meg tudj előzni.

Légfrissítő

Úgy tűnhet, hogy ezek a praktikus termékek tisztítják a helyiség levegőjét, de valójában csak elnyomják a kellemetlen szagokat a sajátjukkal. Az állag nem számít: az aeroszolos spray-k, a konnektorba dugható változatok és az illatgyertyák is éppen olyan kegyetlen köhögést, tüsszögést és orrfolyást idézhetnek elő, mint a kocsid visszapillantójára akasztott, végképp ártatlannak tűnő holmik.

Allergia vagy asztma esetén érdemes teljesen száműznöd őket az életedből – ám egyébként sem szabad túlzásba vinni a használatukat.

Festék

Végre rászántad magad, hogy kifes(tes)d a hálószobát? Szuper, de ne csak a hengert vagy a mestert válaszd ki gondosan, hanem magát a festéket is!

Minél kevesebb illékony szerves vegyületet tartalmaz, annál jobb.

A „környezetbarát” vagy „organikus” jelzők is erre utalnak a csomagoláson. Ellenkező esetben sajnos előfordulhat, hogy száradás után is olyan anyagok kerülnek a levegőbe a falról, amelyek irritálják a légutakat, folyton kellemetlen tüneteket okozva.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba