7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációdat

Írta: ,

Életünk nagy részében úgy vagyunk vele, hogy ha megjön, az még mindig a kisebbik rossz, mint ha nem jön meg, de lássuk be, a menstruáció ritkán érkezik jókor. Akár egy romantikus estére, akár nyaralásra vagy kirándulásra készülünk, van, amikor jó lenne csak egy-két nappal kitolni vagy előbbre hozni a ciklusunkat. Az alábbi módszerekkel bizonyos esetekben befolyásolható a menstruáció, és a néhány napos eltérés a szervezetedben sem okoz felbolydulást, ráadásul még gyógyszerhez sem kell nyúlnod.

Citrom

1/7 Citrom

Az egyik legismertebb népi praktika arra, ha valaki néhány nappal késleltetni szeretné a menstruációja időpontját. Állítólag ha naponta két-három alkalommal, huzamosabb ideig elrágcsálsz egy kis citromot, azzal késleltethető a peteérés, és így a menstruáció is.

Értelemszerűen a citromevést még az ovuláció előtt el kell kezdeni, mert a menstruáció előtti napokban már nem sok értelme van. Azért vigyázz, mert a savas gyümölcs az érzékeny gyomrúaknál könnyen panaszokat okozhat.

Rozmaring tea Kép forrása: lisasdinnertimedish.com

2/7 Rozmaring tea

Ha szeretnél hamarabb túl lenni a ciklusodon, főzz le minden nap egy csésze rozmaringteát egy kiskanál szárított rozmaringból, és kortyolgasd el.

A rozmaring jó hatással van a keringésre, és szinte minden természetes folyamatot felgyorsít a szervezetedben, így a vérzésedet is néhány nappal előbbre hozhatja.

Forró fürdő Kép forrása: weheartit.com

3/7 Forró fürdő

Ebben a melegben nem feltétlenül vágyunk rá, de a cél érdekében ugye mindent. Ha már túl vagy az ovulációdon, de mégis szeretnéd egy kicsit előbbre hozni a menzeszed időpontját, vagy éppen már túl vagy az előre kiszámolt dátumon, mégsem történt semmi, akkor vegyél egy forró fürdőt!

Amellett, hogy segít elfelejteni a napi stresszt, az alhasi ereket is kitágítja, így vérbőséget okoz, és beindíthatja a menstruációt.

C-vitamin

4/7 C-vitamin

Van olyan dolog, amire a C-vitamin nem jó? Nagy dózisban, akár egész hónapban is fogyasztva, az C-vitamin néhány nappal kitolhatja a menstruáció időpontját, mivel kedvező hatását az érfalakra is kifejti, ami pedig befolyásolhatja a tüszőrepedést.

Ártani biztosan nem ártasz vele, a C-vitamint otthoni körülmények között gyakorlatilag lehetetlen túladagolni, bár vesepanaszok esetén azért kérd ki az orvosod véleményét.

Aviva torna Kép forrása: camillestyles.com

5/7 Aviva torna

A testmozgás úgy általában is segíthet a menstruáció beindításában, de bizonyos mozgásformák, például az Aviva torna, kifejezetten kedvezően hatnak a női szervekre, és beindíthatják a peteérést, illetve a tüszőrepedést.Ebben a videóban az ötödik perctől látható a gyakorlat, ami kifejezetten a menstruáció érkezését segíti elő.

Vörös bor Kép forrása: blog.freepeople.com

6/7 Vörös bor

Vérképző hatású, kitágítja az ereket, és még el is lazít. Esténként egy pohárka vörös bor sokaknál segít, hogy beinduljon a menstruáció.

Persze nem kell túlzásokba esni, elég, ha a vacsora mellé elkortyolsz egy-két decilitert a jó minőségű nedűből.

Így, ha a ciklusod nem is lesz gyorsabb, a keringéseddel mindenképpen jót tettél, és közben még a vacsorád is kellemesebb lett. Forró fürdővel kombinálni ér!

Szex

7/7 Szex

Ha kéznél van a párod, akkor itt van még egy jó ok arra, hogy kicsit összebújjatok. Sok nő tapasztalja úgy, hogy a szex, illetve az orgazmus a menstruáció előtt néhány nappal befolyásolhatja a ciklusát, és előbbre hozhatja a vérzést.

Ennél kellemesebb módszert tényleg nem tudunk ajánlani – bár nem mindenkinél működik, kipróbálni több okból is ajánlott.