7 ok, amiért érdemes gyömbérteát innod

Kerekes Vivien
Írta: ,

Néha kisüt a nap, néha hatalmas pelyhekben hullik a hó, de egy biztos: még javában dúl a tél, és általában olyan hideg van, hogy kesztyű nélkül csaknem jégcsappá fagynak az ujjaid. Mikor máskor lenne itt az ideje bezárkózni a lakásba, és készíteni magadnak egy finom, forró teát? Ha szívesen kísérleteznél egy különleges ízzel, ami egyúttal az egészségedre is pozitívan hat, eláruljuk, miért érdemes legközelebb a gyömbérteát választanod!

Hasi problémák ellen Kép forrása: tumblr, bfp123oi

Érdemes gyömbért csempészned az étrendedbe, ugyanis rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz.

Ha gyomorpanaszokkal küzdesz, akkor is segítségedre lehet ez a jótékony növény – ha hányingered van, vagy reggelente rosszullétekkel ébredsz, igyál egy gyömbérteát némi citrommal; ez az isteni csodaszer ugyanis képes megszüntetni a kellemetlen tüneteket.

Hangulatjavító és nyugtató hatások Kép forrása: tumblr, girlsandcoffee

A mindennapi stresszt nem egyszerű leküzdeni, ezért érdemes minden módszernek adnod egy esélyt.

A gyömbértea bizonyítottan képes megnyugtatni a tested és a lelked egyaránt, emellett pedig a kedvedet is felpörgetheted vele.

Ha legközelebb úgy érzed, túlvállaltad magad, esetleg szomorkás a hangulatod, készíts magadnak ebből a finomságból egy csészével – mire elfogy, máris sokkal nyugodtabbnak fogod érezni magad.