7 immunerősítő csodaétel, amikkel átvészelheted a telet

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 immunerősítő csodaétel, amikkel átvészelheted a telet
Eleged van abból, hogy a hűvös idő beköszöntével rögtön lecsap rád a megfázás, és papírzsepi-hegyek mögül pislogsz a világra? Ha a következő mennyei ételek segítségével gondoskodsz róla, hogy karban tartsd az immunrendszered, búcsút inthetsz az állandó nátha kellemetlen tüneteinek!
Bodza

A népi gyógyászatban óriási népszerűségnek örvendő bodza laboratóriumi kísérletek során képes volt arra, hogy blokkolja a megfázást okozó vírusokat a kémcsőben.
A végső következtetés levonásához ugyan még további vizsgálatok szükségesek, de a C-vitaminban és más antioxidánsokban is gazdag gyümölccsel egyszerűen nem nyúlhatsz mellé, hiszen gyulladáscsökkentő hatása is van. Fogyasszuk szörpként vagy főzzük meg teának.

Gomba

Attól még, hogy botrányosan kevés kalória van benne, valóságos tápanyagbombát jelent a szervezetednek. Tele van ugyanis szelénnel, aminek alacsony szintje esetén bizonyítottan fogékonyabb a tested a meghűlésre.


A benne rejlő B-vitaminok pedig ugyancsak kulcsszerepet játszanak az immunrendszered épségének megőrzésében. Sőt, állatkísérletek bizonyítják, hogy a gombák hatékonyan védenek a vírusok, a baktériumok és egyes tumorfajták ellen is.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)