7 gyakori betegség, ami mögött lelki bajok állhatnak

Zabolai Margit
Írta: ,
7 gyakori betegség, ami mögött lelki bajok állhatnak
Sokan gondolják úgy, hogy testünkben minden mindennel összefügg, és hogy a betegségek mögött mindig valamilyen lelki probléma is meghúzódik. Ugyan a pontos diagnózisért és kezelésért mindig fel kell keresned az orvosodat, az semmiképpen sem árt, ha emellett magadba nézel, és megpróbálod feltárni, hogy nincs-e tényleg valamilyen elfojtott problémád is, amit ideje lenne megoldani. Az alábbiakban megtudhatod, milyen betegség milyen gondot jelezhet.
Herpesz

A herpesz általában egy elfojtott probléma kiütközése, amivel nem akarsz szembenézni. Jellemzően egy olyan konfliktus áll a háttérben, ami egy hozzád közel álló emberrel kapcsolatos, például a szüleiddel vagy a partnereddel.
Mivel félsz attól, hogy a probléma kimondása viszályt szülne, inkább elfojtod az érzelmeidet, a tested viszont tiltakozik ez ellen, hiszen így egy számodra kellemetlen szituációban ragadsz, a lenyelt méreg pedig herpesz formájában jelentkezik.

Hajhullás

A fizikai problémák mellett a hajhullás valamilyen, a nőiességeddel kapcsolatos szorongásodra is visszavezethető lehet. Elképzelhető, hogy például a szülés után már nem érzed magadat vonzónak, vagy éppen ellenkezőleg, tudod magadról, hogy sokaknak tetszel, de nem tudod, mit kezd ezzel a helyzettel, hogyan viselkedj, nem mered megélni a saját szexualitásodat.


Próbálj meg egyensúlyba kerülni magaddal, elfogadni magadat olyannak, amilyen vagy, ha pedig kell, kérj ehhez segítséged a környezetedtől.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba