7 furcsaj jel, hogy a szervezeted nem bírja a cukrot

Stumpf Bea
Írta: ,
7 furcsaj jel, hogy a szervezeted nem bírja a cukrot

Kép forrása: instagram

Nem mindenkinek van problémája a cukorral, hiszen a kávéját cukorral issza, ebéd után természetes egy adag desszert és az esti nasi is megszokott. Amikor cukrot eszel, megemelkedik a vércukorszinted, ami utána gyorsan le is esik, ezért ha egy cukros üdítő után szédülést, túlzott felpörgést vagy egyéb kellemetlen tüneteket tapasztalsz, akkor a cukornál keresd a hibát. Lássuk milyen tüneteket produkálhat még a tested, ami azt üzeni, hogy elég a cukorból!

Érzelmi hullámvasút Kép forrása: locari.jp

Mivel nők vagyunk, ezért nehéz megállapítani, hogy mitől lesz hirtelen jó kedvünk és mitől esünk öt percre mély depresszióba, ezt sokszor magunk sem tudjuk (mit várunk tehát a férfiaktól?).

Ha mostanában gyakran tapasztalsz hangulatingadozásokat – és ezek nem csak azon a bizonyos néhány napon jelentkeznek, akkor érdemes egy kis extra energiát fordítanod az étkezésedre.

Rendszeresebb, egészségesebb és változatosabb, ezek a kulcsszavak, amiket követned kell!

Kipattogzik a bőröd Kép forrása: keikolynn.com

Ha folyamatosan azt tapasztalod, hogy a bőröd kipattogzik, pattanásos és problémás, akkor biztos, hogy az étkezésed is közrejátszik a dologban. Persze valószínűleg a hormonok vagy a genetika is ludas, de az első tüneteket mindig a bőröd is jelzi.

Ha néhány napig kirívóan sok cukros ételt ettél vagy alkoholt ittál és ezt követően jelennek meg a pattanások, akkor egyszerű a megoldás, kevesebb cukor, szebb, sima bőr.

A túl sok cukor gyulladást is okozhat a szervezetedben, amit az arcbőröd különböző területeken jelez. Érdemes odafigyelned rá!

 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!