6 látásjavító trükk, amit mindenkinek ki kellene próbálnia

Esztergály Lilla
Írta: ,

Bár rengetegen küzdenek különböző szem- és látásproblémákkal, mégis keveset hallunk arról, milyen módszerekkel lehet megelőzni a bajt vagy éppen javítani a már meglévő szemromláson. Ebben a cikkben kicsit körüljárjuk a témát és adunk pár tippet, amivel te is úgy vigyázhatsz a látásodra, mint a szemed fényére!

Védd ki a monitor hatását! Kép forrása: trendhunter.com

A rosszul megválasztott szemüveg, az erős fény, a gyógyszerek és a stressz is mind-­mind rontják a látást, amihez a kijelzők/képernyők előtt töltött órák csak hozzáadnak.

Ez utóbbi egyébként nem csak azért nagyon káros, mert arányaiban sok időt töltünk vele, hanem azért is, mert böngészés közben sokkal kevesebbet pislogunk. Ilyenkor csökken a könnytermelődés természetes folyamata, sőt bizonyos látással kapcsolatos problémák is előjöhetnek a hatására.!

Ezért ha homályos, kontúr vesztett látást, elmosódott színeket, torz térérzékelést észlelsz mobilozás vagy gépezés közben, azonnal tarts szünetet és kövesd a többi tanácsunkat is, hogy megelőzd a bajt!

Ha a munka a számítógép elé szólít, ügyelj rá, hogy óránként legyen egy tízperces pihenőd, amikor nemcsak szemed kap kimenőt, hanem a testedet is át tudod mozgatni a folyamatos ülés után.

Emellett érdemes emlékeztetned magadat a régi tanácsra is: ne nézd olyan közelről!

Egy számítógép monitorától minimum 70 centi távolságot érdemes tartanod a látásod egészségének megőrzése érdekében.