6 gyógyszermentes kezelési mód a leggyakoribb bajokra

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 gyógyszermentes kezelési mód a leggyakoribb bajokra
Ha fáj a fejed, csúnyán megfáztál, esetleg szeretnéd csökkenteni a koleszterinszinted, a tablettaszedés a legegyszerűbb gyógyír. Vagy mégsem? A következő házi praktikák akár a feltétlenül klasszikus terápiát igénylő bajok orvoslásában is segíthetnek, tehát akkor is érdemes észben tartanod őket, amennyiben nem vagy az alternatív módszerek híve.
Szex fejfájás ellen

A „ne most drágám, fáj a fejem!” szófordulat végképp elveszítette a létjogosultságát, miután egy 2013-as német tanulmány szerint a migrénesek 60%-ánál jelentősen csillapodtak a tünetek egy kiadós lepedőgyűrés hatására.
Figyelem: nem „egyszerű” fejfájásról volt szó, hanem migrénes rohamról! Sőt, a megkérdezettek egy része a panaszok teljes megszűnéséről számolt be. Elég jól hangzik, ugye?

Séta hátfájás ellen

Ahelyett, hogy a kanapén fekve sajnálnád magad, amikor fáj a hátad vagy a derekad, sétálj 20-40 percet hetente három nap! Ezzel erősíted a gerinc melletti izmokat, amelyek gyengesége a gondjaidat okozza.


A Clinical Rehabilitation című szakfolyóiratban jelent meg a bizonyítékul szolgáló tanulmány, s kiemelten aktuálisnak számít napjainkban, amikor a számítógép előtt való ücsörgés miatt gyakorlatilag az összes korosztály veszélyeztetett.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!