6 dolog, ami hullámvasútra ültetheti a vércukorszinted

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 dolog, ami hullámvasútra ültetheti a vércukorszinted

Arról már írtunk, hogy mi az, ami hirtelen vércukorszint-emelkedést okozhat. Most következnek azok a tényezők, amelyek talán a legveszélyesebbek a cukorbetegek és az inzulinrezisztenciával élők számára, mert valósággal hullámvasútra ültetik azt a bizonyos értéket, amit rendszeresen mérnek…

Alkohol

Az alkoholtartalmú italokban rengeteg szénhidrát rejtőzik, s emiatt először alaposan megemelik a vércukorszintedet.

Ám ezután – akár 12 órával később – jelentős zuhanás következhet be. Amennyiben iszogatásra adod a fejed, a lehető legjobb, ha összekötöd az étkezéssel.

 
Cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén érdemes gyakrabban ellenőrizni a vércukorszinted a görbe estéken. Az említett állapotok súlyosságától függően az is lehet, hogy teljesen ki kell zárnod a szeszt az életedből – a saját érdekedben.
Edzés

A mozgás fantasztikus egészségjavító tevékenység mindenki számára. Amennyiben azonban valamilyen okból kifolyólag oda kell figyelned a vércukorszintedre, fontos az edzésprogram testreszabása. 

Amennyiben elég keményen dolgozol ahhoz, hogy izzadj és megemelkedjen a pulzusod, a vércukorszinted is magasabbra szökhet, hogy aztán zuhanjon. 
 
Ha ez panaszokat idéz elő nálad, figyelj oda az edzés előtti étkezésre, mert mindenképpen kell valami tápláló, mégis könnyű csemege!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba