6 dolog, ami hullámvasútra ültetheti a vércukorszinted

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 dolog, ami hullámvasútra ültetheti a vércukorszinted

Arról már írtunk, hogy mi az, ami hirtelen vércukorszint-emelkedést okozhat. Most következnek azok a tényezők, amelyek talán a legveszélyesebbek a cukorbetegek és az inzulinrezisztenciával élők számára, mert valósággal hullámvasútra ültetik azt a bizonyos értéket, amit rendszeresen mérnek…

Alkohol

Az alkoholtartalmú italokban rengeteg szénhidrát rejtőzik, s emiatt először alaposan megemelik a vércukorszintedet.

Ám ezután – akár 12 órával később – jelentős zuhanás következhet be. Amennyiben iszogatásra adod a fejed, a lehető legjobb, ha összekötöd az étkezéssel.

 
Cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén érdemes gyakrabban ellenőrizni a vércukorszinted a görbe estéken. Az említett állapotok súlyosságától függően az is lehet, hogy teljesen ki kell zárnod a szeszt az életedből – a saját érdekedben.
Edzés

A mozgás fantasztikus egészségjavító tevékenység mindenki számára. Amennyiben azonban valamilyen okból kifolyólag oda kell figyelned a vércukorszintedre, fontos az edzésprogram testreszabása. 

Amennyiben elég keményen dolgozol ahhoz, hogy izzadj és megemelkedjen a pulzusod, a vércukorszinted is magasabbra szökhet, hogy aztán zuhanjon. 
 
Ha ez panaszokat idéz elő nálad, figyelj oda az edzés előtti étkezésre, mert mindenképpen kell valami tápláló, mégis könnyű csemege!