6 bevált praktika, hogy erősebb immunrendszered legyen a hideg hónapokban - Most kell elkezdeni!

Írta: ,

Az emberek többsége elköveti azt a hibát, hogy azt gondolja, bőven ráér felkészülni a hűvös időszakra, mikor az már beköszöntött. Tudom, hogy nyáron a legkevésbé sincs kedved azon agyalni, mivel is erősíthetnéd meg a szervezeted őszre, főként, mikor a simogató napsütést élvezed üdülésed alatt.

Én is hosszú éveken át vétettem el ezt a baklövést, míg végül a saját káromon kellett megtanulnom, hogy az immunrendszerünk megerősítése bizony a mi felelősségünk, főként, ha nem szeretnénk már szeptemberben nátha miatt ágynak esni. Azért, hogy a te dolgodat megkönnyíthessem, összegyűjtöttem azokat az apró praktikákat, amik az évek során nekem beváltak, és melyekkel már most elkezdheted ellenállóbbá tenni a szervezeted.

Állj le a koktélozással! Kép forrása: mycitylife.com.au

1/6 Állj le a koktélozással!

Talán nem is kell ecsetelnem, hogy az alkoholnak milyen káros hatásai vannak, azonban a nyári partikon és üdülések alkalmával belefér pár koktél, hiszen megérdemelt a lazítás.

Azonban sose vidd túlzásba, és mindig hidratálj megfelelően!

A nyár utolsó időszakában pedig érdemes átváltani az alkohol- és cukormentes változatokra, ezzel segítve az anyagcseréd átállását, és az immunrendszered felkészülését.

2/6 Add le a felesleget

Sokan úgy indulnak neki az évnek, hogy őrült edzésekbe és diétákba kezdenek, hogy elérhessék a tökéletes bikini alakot a nyárra.

Azonban, mikor ez sikerül, és elérkezik a pihenés ideje, akkor bizony elengedik magukat, és minden nyári finomság helyet kap az étrendjükben.

Ezzel önmagában nincs is semmi gond, hiszen megérdemelt a pihenés és a lazítás! Csakhogy, a szervezeted a diétázás és edzés alatt hozzászokott egy bizonyos ritmushoz, így a felborult leterhelést kicsit megsínyli, ami nem csak a plusz kilókban fog megjelenni.

Tehát érdemes ősz előtt pár héttel visszatérni a rendszeres edzéshez és az eddig betartott diétához, hogy bomba formában várhasd a hideget!

Egészítsd ki az étkezéseidet Kép forrása: digimama.nl

3/6 Egészítsd ki az étkezéseidet

Igyekezz minél több salátát és zöldséget enni! Természetesen nem azt mondom, hogy tedd félre a finom grill húsokat, vagy mondj le minden nyári ínyencségről.

Csupán apránként kezd el bevinni az étkezéseidbe a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételeket is, mígnem akár egy-egy étkezést kompletten ki nem válthatsz velük.

Így nem csak természetes nyomelemekhez juttathatod a szervezeted, de olykor fel is szabadíthatod kicsit a terhelés alól, amiket a nehezebb ételek megemésztésekor élt át.

Használj immunerősítő alapanyagokat Kép forrása: fashionafricanow.com

4/6 Használj immunerősítő alapanyagokat

Vannak olyan alapanyagok, melyekkel bedurranthatod az energia raktárjaidat, és hihetetlen pluszt adhatsz a szervezetednek ahhoz, hogy átvészelje majd a hűvös időket.

Ilyennek számít a gyömbér, fokhagyma, spenót, citrom, brokkoli, cékla, kurkuma, mandula, goji bogyó és mandula.

Ezekből próbálj minél többet alkalmazni az étkezéseid során!

Hozzáteszem, hogy ezekkel nem csak felkészítheted az immunrendszered, de a már bekövetkezett megfázások lefolyását is felgyorsíthatod, tehát sosem késő őket beiktatni a mindennapjaidba!

Alkalmazz táplálékkiegészítőket Kép forrása: ritual.com

5/6 Alkalmazz táplálékkiegészítőket

Nem vagyok a mesterségesség híve, így mindig igyekszem természetes formában bevinni a szükséges tápanyagokat és nyomelemeket, azonban ez sok esetben nem annyira egyszerű, mint azt elsőre hisszük.

Ilyenkor pedig nagyon jól jöhet az a plusz, amit a táplálékkiegészítők nyújthatnak.

Igyekezz megbízható márkák kínálatából válogatni, mert csak ezeknél lehetsz biztos a termékek tisztaságában, összetételében és eredményességében!

Én minimum a C-, D -és A-vitamin plusz bevitelét javasolom, de a Cink, E- és B-vitamin, illetve Szelén sem árthat!

Optimális alvás Kép forrása: bustle.com

6/6 Optimális alvás

Ennek a pontnak a jelentőségét csak az utóbbi egy-két évben értettem meg én is. Nem feltétlenül az alvási időlimitet kell figyelembe venni, hanem a minőségét!

Vannak, akik 6 óra alvást követően is kipihentek, míg másoknak szükségük van a 8 vagy több órára. Azonban, ha a pihenés minősége nem megfelelő, akkor lényegtelen lesz az óraszám is!

Igyekezz megfelelően hidratálni lefekvés előtt, és a telefonodat ne nyomkodd az utolsó pillanatig! Illetve alvási idő előtt két órával már ne egyél semmi leterhelőt!

Ezekkel felkészítheted a szervezeted a pihenésre, és sokkal hatásosabb lesz, ami hosszútávon az immunrendszeredet is megerősíti!