6 alternatív gyógymód alacsony vérnyomásra

Esztergály Lilla
Írta: ,

Közeleg a tavaszi fáradtság állapota, melynek a tünetei nagyon hasonlóak az alacsony vérnyomással, vagyis hipotóniával küzdőkéhez: fáradékonyság, nyomottság, csökkent teljesítőképesség, akár hosszas álldogálás közben szédelgés. Ha te is ezekkel a problémákkal küzdesz, fogadd meg az alábbi tanácsokat, így a tavasz beköszönte sokkal kevésbé visel majd meg!

Az alacsony vérnyomásról általában

A optimálisnak tekintett vérnyomás 120/80 Hgmm – ez esetben a szív bal kamrájának összehúzódása által megfelelő vérmennyiség jut a főerekbe. Ha a mért érték alatta van, alacsony vérnyomással állsz szemben.

Az orvostudományban általános nézőpont, hogy a vérnyomási problémákat gyógyítani közvetlenül nem lehet, ehelyett a hátterében húzódó okokat kell megszüntetni, aminek számos fajtája lehet (pl. pajzsmirigy alulműködése, fertőzések, mellékvese-elégtelenség).

Ezek javításában nagy szerepet játszik az életmód megváltoztatása: jelentősen javulást érhető el sporttal, helyes táplálkozással. Következzenek hát a legjobb természetes serkentők. 

Mozgás minden nap! Kép forrása: store.nike.com

Gimnasztikázz kitartóan, lehetőleg minden nap!

Ez nemcsak a keringésednek, az emésztésednek, alakodnak is jót tesz. 

A sportok közül pedig különösen az úszást javasolják a szakemberek az alacsony vérnyomással küzdőknek, de gyakorlatilag bármilyen fizikai aktivitással sokat tehetsz helyzeted javításáért.