5+1 ok, amivel a napi rutinod okozza a legrosszabb hátfájásod

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha hátfájós vagy, akkor nem is kérdés, hogy bármit megtennél azért, hogy a tüneteid enyhüljenek. Gondolkoztál már azon, hogy ha minden rendben van az egészségeddel és jól is érzed magad, akkor miért nem múlik el a hátfájásod? Lehet, hogy a napi rutinod az, amin változtatnod kell! Lássuk milyen egyszerű okok állhatnak a háttérben!

Otthonról dolgozol Kép forrása: trendenser.se

Egy nap home-office vagy szabadúszóként egy otthoni iroda.

Sokan erről álmodnak, hiszen számos előnye van annak, ha nem kell egy irodába bejárnod minden nap.

Nem kell sokat utaznod napközben, belefér a házimunka, reggelente nem kell az outfited kiválasztásával szenvedned, és a kanapé is kényelmesebbnek tűnik, mint egy irodai szék.

Az azonban, hogy legtöbbször az ágyból, a kanapéról vagy a fotelből dolgozol, nem tesz jót a hátadnak.

Tipp: Igyekezz minél többször asztalhoz ülve dolgozni és sok nyújtást végezni, a gerinced és a derekad meghálálja majd!

Túl sokat ülsz Kép forrása: aninesworld.com

Ha nem otthonról dolgozol, hanem egy irodában ülsz nap mint nap, nem biztos, hogy jobban jársz, mintha a kanapédról dolgoznál. Legalábbis, ha a derékfájás szemszögéből nézzük a dolgot.

Számold ki, hogy egy nap körülbelül mennyi időt töltesz ülve, amikor előrehajolva görnyedsz a számítógép előtt és egyáltalán nem figyelsz arra, hogy milyen a tartásod.

Sajnos a legtöbb esetben a szék, amin ülsz sem megfelelő ahhoz, hogy a helyes pózban tartsd magad, így fontos, hogy minden nap emlékeztesd magad arra, hogy a hátfájásod fő oka itt található.

Tipp: Igyekezz gyakran felállni a helyedről, amikor csak eszedbe jut, kihúzni magad és figyelni arra, hogy ne terheld túlságosan a deréktáji szakaszt!