5 trükk, amit muszáj tudnod, ha használsz nyilvános wc-ket

Szirák Viki
Írta: ,

Senki sem szereti a nyilvános wc-ket, és ha csak tehetjük, inkább messziről elkerüljük őket. De ha elmész moziba, vagy csak szimplán ruhákat vásárolni, előbb-utóbb kénytelen vagy elmenni a mosdóba, ilyenkor pedig biztos, hogy te is igyekszel minél kevesebb felülettel érintkezni. Most eláruljuk, milyen tanácsokat érdemes megfogadnod, hogy minél biztonságosabban használhasd a nyilvános mellékhelységeket.

Melyik fülkét válaszd? Kép forrása: Gudella/depositphotos.com

Nehéz megállapítani, a fülkék közül melyik a legtisztább (néha ránézésre egyik sem), pedig biztos, hogy te is ezt veszed először szemügyre ilyenkor.

Épp ezért jó tudni, hogy az emberek többsége a bejárati ajtótól legmesszebb elhelyezkedő wc-ket választja, így a legjobban akkor jársz, ha az ajtó közelében lévő fülkét választod.

Mivel ezt kevesebben használják, ez lesz legnagyobb eséllyel a legtisztább mindközül!

Soha ne tedd a mellékhelység padlójára a táskád, akkor se, ha nem nagyon van más választásod!

Ez egy nagyon fontos részlet, ugyanis a földön rengeteg baktérium és kórokozó rejtőzik; sokkal több, mint azt gondolnád.

Még akkor sem tanácsos ide tenni a holmid, ha a padló tisztának tűnik, mert a legtöbb bacit nem lehet szabad szemmel látni. Ezek pedig nagyon gyorsan átterjednek a táskádra, végül pedig a kezeden kötnek ki.

Vagy még rosszabb, otthon leteszed az asztalra a cuccod, és a kórokozók lakásodban is elszaporodnak.

Mindig használd inkább az akasztót, vagy legrosszabb esetben a kilincset.