5 trükk, amit az agyad észrevétlenül játszik veled - És sikerrel is jár

Szirák Viki
Írta: ,

Meglepő, de a tetteid és gondolataid sokszor olyan élményekkel függenek össze, amelyekről sosem gondolnád, hogy ilyen nagy hatással voltak rád. Az agy rendkívül összetett szerv, és még a tudósoknak sem sikerült maximálisan megérteniük a működését; ám most te is közelebb kerülhetsz egy kicsit a megértéshez, ugyanis eláruljuk, milyen trükköket játszik veled az agyad!

Az, hogy milyen nevet kaptál a szüleidtől, tudat alatt nagyobb hatással van rád, mint hinnéd!

Mivel életed során nagyon sokszor hallod, a benne található betűket tudat alatt te is jobban kezded megkedvelni, mint a többit.

Egy kutatásnak köszönhetően erre pedig bizonyíték is van már.

Amikor a Katrina-hurrikán hatalmas károkat okozott, rengeteg adomány érkezett a károsultaknak, viszont sokkal több K keresztnévvel rendelkező személy küldött segítséget, mint bárki más!

Ha látod magad tükörben, őszintébben viselkedsz Kép forrása: unsplash

Kutatók vették észre, hogy az emberek sokkal őszintébbek, ha közben látják a saját tükörképüket például a beszélgetőpartnerük háta mögött.

Ezt alátámasztották már a 70-es években is!

Egy felmérés során két csoportot különítettek el egymástól, és egy tesztet kellett kitölteniük 5 perc alatt (erre szándékosan túl rövid időt adtak nekik).

Az egyik csapat egy tükörrel szemben ült, a másik szimplán a falat látta. Közölték velük, hogy a csengő hallatán abba kell hagyniuk az írást, máskülönben csalást követnek el.

Érdekes módon a tükörképes csoportnak mindössze 7 százaléka írt tovább, míg a fallal szemben ülő csoport 71 százaléka folytatta a tesztet a csengő után!