5 tipp hogyan éld túl a piros betűs napokat

Nagy Niki
Írta: ,
5 tipp hogyan éld túl a piros betűs napokat

Az a bizonyos néhány nap minden hónapban meg tudja keseríteni a nők életét – van, akinek ilyenkor a görcsoldó gyógyszer a legjobb barátnője, de olyan is, aki csak csendben szenved. Ha neked is problémát okoz a menstruációs fájdalom, próbálj ki néhány tippet az itt felsoroltak közül – garantáltan enyhítik a bajt!

Vitaminnal tömni magad egyébként is ajánlott (a mai zöldségekben és gyümölcsökben már nem sok természetes anyag maradt, amit felszívhat a szervezeted), úgyhogy vásárolj be nyugodtan néhány étrend-kiegészítőből.

Kutatások kimutatták, hogy az E-vitamin, az omega-3 zsírsavak, a B1- és B6-vitamin, valamint a magnézium segít abban, hogy kevésbé görcsöljön a hasad.

A magnézium egyébként minden más görcsre is jó megoldás lehet!

A megelőzés a fontos Kép forrása: fitgirlsdiary.com

Ha már jelentkezik a fájdalom, sok mindent nem tudsz vele csinálni, mint meleg vizes törölközővel borogatni, és imádkozni, hogy hasson a fájdalomcsillapító.

Ahhoz, hogy megelőzd a menstruációs görcsöket, sokkal több mindent tudsz tenni, mint a kezelés esetében – elsősorban egy kicsit az életstílusodon kell változtatnod a menzesz előtti néhány napban.

Ha nem komoly, orvosi probléma áll a háttérben, akkor elég, ha a következő néhány tippet követed – sokkal könnyebben fogod átvészelni a piros betűs időszakot.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz