5 tipp, hogy idén végre elkerüld a megfázást

Esztergály Lilla
Írta: ,
5 tipp, hogy idén végre elkerüld a megfázást

Ahogy nézzük a tv-t, vagy csak járunk-kelünk az utcán, már lépten-nyomon beleütközünk a megfázás és az influenza elleni gyógyszerek reklámdömpingjébe, ami arra figyelmeztet: közeleg a szezon, ideje foglalkozni a megelőzéssel. A megfázásos megbetegedések nagy részénél vírusos fertőzés áll a háttérben, azonban a megfelelő intézkedésekkel meg tudod erősíteni az immunrendszered, és tudatosan kivédheted a bacilusok támadását.

Ügyelj a higiéniára! Kép forrása: flickr

Amilyen gyakran csak tudsz, moss kezet szappannal és meleg vízzel.

Nem is gondolunk bele, mennyi helyről kerülhetnek ránk a baktériumok – gyakorlatilag bárhonnan.

Ha nincs alkalmad kézmosásra, tarts magadnál kézfertőtlenítő kendőt vagy zselét, viszont kézkrémet is, mert a sok kézmosás és a fertőtlenítés bizony igencsak szárítja a bőrt.

Ebben az időszakban fokozottan érvényes az aranyszabály, hogy étkezés előtt kötelező a kézmosás!

Kerüld el annak a lehetőségét is, hogy szó szerint benyelj valamilyen vírust.

Időjárásnak megfelelő öltözet

Sokszor hallottuk édesanyánk szájából: öltözz fel rendesen, mert megfázol! A könyökünkön jött már ki, de milyen igaza volt.

Tehát: a derekad sose legyen kint! Hordhatsz szexi kombinét vagy egy sportosabb trikót is a ruha alá, de újra divatba jött a body is, ami még praktikusabb, mert nem kell folyton betűrögetni a nadrágba vagy szoknyába.

A mély dekoltázsnak sem kedvez az őszi-téli időszak – egy csinos, alakot mutató garbó és egy feltűnő nyaklánc ugyanúgy kiemeli bájaidat, de nem teszed ki magad a mellkasi gyulladások és a nátha veszélyének.

A talpad felől is legyen megfelelő a hideg elleni védelem, hiszen alulról hipp-hopp fel lehet fázni, ráadásul ez nagyon kellemetlen alhasi görcsökkel is párosulhat.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba