5 nagyi-praktika a menstruációs fájdalom enyhítésére

Boros Mariann
Írta: ,
5 nagyi-praktika a menstruációs fájdalom enyhítésére

Kép forrása: unsplash

Régen nem lapultak menstruációs pirulák az asztalfiában. Akinek fájdalmas volt a havi vérzés, a természetet hívta segítségül. Ha a menstruációval járó fájdalmak és kellemetlenségek esetén te is előnyben részesíted a természetes megoldásokat a gyógyszerek helyett, jó helyen jársz: cikkünkben bevált praktikákat mutatunk be. Kattints!

Ha menzeszkor főleg a derekad és az alhasad fáj, enyhíthetsz a panaszokon, ha melegen tartod ezeket a testtájékokat. Erre a legjobb megoldás egy hőálló- és tartó meleg vizes palack, melynek hatása serkenti a vérkeringést, lazítja az izmokat.

Arra érdemes figyelni, hogy a víz ne legyen tűzforró, nehogy megégesd magad, és lehetőleg légmentesen zárd le, tehát teljesen töltsd meg a palackot, így tovább tartja meg a meleget.

Az ilyen palackok általában gumiszerű anyagból vannak, ha nincs hozzá valamilyen puha borítás, tedd bele egy kispárnahuzatba, hogy jobb érzés legyen a bőrödnek.

Mozgás Kép forrása: fizkes/depositphotos.com

Persze, régen még nem ismerték a jógát és viszonylag kevés vidéki lánynak volt lehetősége sportolni. Egyszerűen tudták, hogy egy kis séta, kellemes mozgás a friss levegőn képes megszüntetni a görcsöket.Ma már pontosan ismerjük azokat a gyakorlatokat, amelyek sikerrel szüntetnek meg hasi fájdalmakat.

A jógának például léteznek kimondottan a menzesz alatti panaszok enyhítésére hivatott pózai, melyek gyakorlását már menstruációd várható ideje előtt néhány nappal érdemes elkezdeni. Ezek leginkább nyújtó- és légzőgyakorlatok, segítségükkel könnyebben vészeled át a nehéz napokat.

A nők egy részének javul a sportteljesítménye a piros betűs napokon, míg másnak a mozgás az utolsó, ami ilyenkor az eszébe jutna. Pedig igenis segíthet a menstruációs görcsök enyhítésében, a jó közérzet megtartásában, ha kipróbálod, te is tapasztalni fogod – kezdd egy tempós sétával, ha egyébként nem sportolsz.

Persze, nem azt mondjuk, hogy a menzesz alatt kezdj el edzeni a maratonra, egyszerűen csak iktass be rendszeres mozgást a mindennapjaidba!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján