5 női mítosz, amit a nőgyógyászok szerint ideje lenne megdönteni

Schuster Borka
Írta: ,

Sajnos a nőiséggel, női részekkel kapcsolatos panaszok, problémák, de akár csak kérdések is még mindig tabunak számítanak, ez pedig kedvez a mítoszok születésének és terjedésének. A nőgyógyászok azon (is) dolgoznak, hogy ezekkel a tévhitekkel leszámoljanak.

Sajnos még mindig nagyon sokan gondolják úgy hogy ha valamilyen nőgyógyászati problémájuk lenne, akkor annak úgyis lennének tünetei, illetve, ha éppen nincs partnerük, nem élnek nemi életet, vagy csak rendszeresen védekeznek, nem eshet bajuk.

Az igazság ezzel szemben az, hogy egy nőgyógyász nem kizárólag a szexuális úton terjedő betegségeket szűrheti ki, és nem is minden nőgyógyászati tünetnek van érezhető tünete.

Évente egyszer mindenképpen érdemes lenne felkeresned a nőgyógyászodat, és fontos, hogy ne csak kézi vizsgálatot, ultrahangos vizsgálatot is kérj, mert például a petefészken található ciszták, elváltozások csak így szűrhetőek ki!

Tény, hogy nem kellemes érzés, a vérveszteség és a hormonok miatt kimerült lehetsz, a szükségszerű összehúzódások pedig akár kisebb fájdalommal is járhatnak, de a komoly menstruációs fájdalom egyáltalán nem normális, nem szükségszerű, és nem is olyasmi, amibe bele kellene nyugodnod!

Ha a menstruációs fájdalom akadályoz a mindennapjaidban, ha egy sima görcsoldó nem segít, ha komoly fájdalmaid vannak, akkor annak jó eséllyel oka van: keresd fel a nőgyógyászodat, és találjátok meg, mi okozza a panaszaid súlyosságát!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!