5 menstruációs probléma amit soha ne vegyél félvállról

Szirák Viki
Írta: ,

A menstruációs időszak alatt a testünkben rengeteg folyamat zajlik le, ehhez pedig gyakran társulnak erős görcsök és migrén is. Ilyen tünetek mellett nehéz észrevenni, mi normális, és mi az, ami már átlép egy határt, és inkább orvoshoz kéne fordulnod. Épp ezért most eláruljuk, melyek azok a dolgok, amiket sosem lenne szabad félvállról venned, ha megjött a menzeszed!

Több oka is lehet annak, hogy miért marad ki a menstruációd, kezdve a terhességtől egészen egy ártalmatlan megfázásig.

Ha mindössze egy hónapban maradt ki, még egyáltalán nem kell megijedned, azonban ha ezek után a következő 30 napban sem jön meg, irány az orvos!

A várandósság mellett ugyanis a háttérben akár egy komoly nemi fertőzés is állhat, ami nem produkál egyéb tüneteket, de hormonzavarok vagy túlságosan nagyfokú fogyás/hízás is lehet a kimaradás oka.

A nők 30-40 százaléka tapasztal különböző tüneteket néhány nappal azelőtt, hogy megjönne a menstruációjuk. Ezt premenstruációs szindrómának, vagy röviden PMS-nek is nevezik, és leginkább a hangulatodat befolyásolja negatív irányba.

Az emberek többsége ingerlékennyé és depresszióssá válik, de nem ritka a gyakori hangulatingadozás és a szorongás sem. A testi tüneteknél megtalálható a cukor utáni sóvárgás, mellérzékenység, fejfájás és alvászavar is.

Ezek a menstruáció megjelenése után megszűnnek, azonban akár előtte egy hétig is eltarthatnak.

Érdemes egy orvossal is beszélned ilyenkor, hogy milyen megoldást javasol a problémádra.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!