5 kellemetlenség, amivel számolnod kell, ha nem szedsz vitaminokat

Nagy Niki
Írta: ,

Ahogy rosszabbra fordul az idő, egyre több vitaminra van szüksége a szervezetünknek, amelyek segítenek legyűrni a vírusokat és baktériumokat. Rengeteg negatív következménye lehet, ha nem veszed magadhoz a megfelelő mennyiségű és minőségű adagot, akár természetesen, akár tabletta formájában, és ezek közül a megfázás csak az egyik.

Fáradékonyság Kép forrása: anneofcarversville.com

A vitaminok egyik fő feladata, hogy ellássák a szervezetedet a megfelelő tápanyagokkal, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megfelelően működjön.

Ha nem eszel eleget és/vagy nem szedsz plusz vitaminokat, fáradékony, levert és kedvetlen leszel, hiszen nincs miből pörögnöd, nincs elég kalória, vitamin és ásványi anyag a szervezetedben. Ha erőtlennek érzed magad és nincs energiád semmire, próbálj meg kicsit több egészséges ételt, zöldséget és gyümölcsöt magadhoz venni, valószínűleg segíteni fog.

Ha nem akarsz többet enni, szedj vitaminokat!

Törékeny csontok Kép forrása: flickr, Camil Tulcan

Ahhoz, hogy a csontjaink a megfelelő módon fejlődjenek és megerősödjenek, szükséges, hogy elég kalciumot juttassunk a szervezetünkbe.

A legfontosabb az, hogy a fejlődő szervezet megkapja a megfelelő kalciummennyiséget, különben a gyermek csontjai nem fognak rendesen fejlődni, vékonyak lesznek és könnyen törnek.

Az öregedési folyamat és a kalciumhiány pedig könnyen csontritkuláshoz vezethet, ami kéz a kézben jár a rossz tartással, a könnyű csonttöréssel és akár a magasság csökkenésével is.