5 figyelmeztető jel, hogy nem vagy egészséges

Sándor Alexandra
Írta: ,

Úgy gondolod, majd’ kicsattansz az egészségtől, csak olykor van egy icipici bajod? Az alábbi tünetek arra figyelmeztetnek, hogy nagyobb gondot kell fordítanod az életmódodra, különben hamarosan baj lehet belőle…

Rosszul alszol

Ha egyszerűen képtelen vagy kialudni magadat, és a megfelelő időráfordítás ellenére is úgy ébredsz, hogy a legkevésbé sem töltődtél fel, akkor bizony felborult az egyensúly a szervezetedben.

A kortizol nevű stresszhormon szinte éjszaka elvileg természetes módon csökken, ami lehetővé teszi a pihenéshez szükséges ellazult állapotot.

Amennyiben viszont ez a mérséklődés nem megy végbe, az ágyban is feszült maradsz.

Jellemzően arról az állapotról van szó, amikor fáradtan fekszel a takaró alatt, mégis képtelen vagy elaludni, szóval elkezded a lehetséges okokat keresni.

Sajnos ez már hosszú távon is gyengíti a napközbeni koncentrációs képességet és az immunrendszert, tehát jobb, ha nekiállsz tudatosan relaxálni!

Túlsúlyt cipelsz alma alkattal

Kutatások bizonyítják, hogy deréktájon már néhány pluszkiló is nagymértékű egészségügyi kockázatot jelent.

A „zsigeri zsírnak” is hívott súlytöbblet sajnos nemcsak kívülről látszik, hanem valósággal fojtogatja a belső szerveidet.

A májra, a szívre és a belekre rótt extra terhelés pedig jelentősen növeli az úgynevezett metabolikus szindróma kialakulásának veszélyét, amely többek között magas vérnyomásban és koleszterinszintben, továbbá 2-es típusú cukorbetegségben csúcsosodhat ki.

Mivel helyi fogyást garantáló módszer nem létezik, az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás alapelveit betartva tudsz a hasad környékéről fogyni.