5 érv, amiért a szerelem egészségesebbé tesz!

Póta Szilvia
Írta: ,

A szerelem nem csak a hangulatodra van hatással, de egészségedet és szépségedet is pozitív irányba befolyásolhatja. Sőt! Egyes kutatások szerint ez az egyik legjobb természetes gyógyszer, hiszen amellett, hogy csökkenti a vérnyomás, és erősíti az immunrendszert, a bőrnek is jót tesz. Íme néhány érv, ami bizonyítja, hogy párkapcsolatod akár az életedet is meghosszabbíthatja!

Erősebb immunrendszer Kép forrása: stockvault.net

Ronald Glazer és Jan Kiecolt-Glaser kutatásuk során azt találták, hogy a boldog párkapcsolat élő férfiak és nők ellenállóbbnak mutatkoznak a betegségekkel szemben, mint azok, akik egyedülállók, vagy problémás a szerelmi életük – írja a Woman’s Day.  Más tanulmányok szintén arra következtetésre jutottak, hogy a szerelmesek ritkábban tesznek látogatást az orvosi rendelőben.

A Wilkes University egy tanulmányban megállapította, hogy a rendszeres szexuális együttlét növeli az IgA nevű antitest jelenlétét a szervezetben, mely jelentős szerepet játszik a betegségek elleni harcban. Mindemellett csók és érintés hatására oxitocin szabadul fel a szervezetünkben, mely így csökkenti a stressz hormonok szintjét a testedben, és erősíti az immunrendszert.

Formában tart Kép forrása: fmjoya933.fm

Kiderült, hogy azok a párok, akik együtt edzenek, sokkal több sikert könyvelhetnek el a testformálás terén, mint azok, akik egyedül sportolnak.

Azok ugyanis, akik egyedül edzenek, gyakran rövid időn belül feladják, míg azok, akik párjukkal vágnak neki az életmódváltásnak, nem csak kitartóbbnak bizonyulnak, de keményebben is dolgoznak.

Emellett a szerelem bizonyos esetekben akár a feles kilóktól is megszabadíthat. Amikor szerelmesek vagyunk a szervezetünk adrenalint termel, amely akár természetes étvágycsökkentőként is funkcionálhat.