5 dolog, amit minden nő megért, aki átélte már azokat a napokat

Zabolai Margit
Írta: ,

Van, aki teljes tabuként kezeli, pedig minden nővel, minden hónapban megtörténik. Pedig a görcsök, a gyengeség, meg a csokira való olthatatlan vágy mellett igenis jót tehet a lelkednek, ha legalább nevetni tudsz a dolgon. Persze, csak azután, hogy a görcsoldó elkezdett beütni.

Várni az elkerülhetetlent Kép forrása: shop.dangerfield.com.au

Biztos, hogy éppen egy prezentációt tartasz, és a teljes divízió előtt állsz, vagy életed szerelmével sétálsz egy romantikus randin, ahol mosdó se közel, se távol, amikor egyszer csak érzed: elkezdődött.

Kétségbeesetten próbálod összeszorítani az összes izmodat és lelassítani a vérkeringésedet, miközben igyekszel nem mutatni a szemedben a rettegést.

Mindez addig tart, amíg végre a kis táskáddal a kezedben el nem jutsz egy mosdóig, csak hogy felfedezd: téves riasztás volt.

Egy nap késés = teljes pánik Kép forrása: intothegloss.com

Oké, hogy a Magyar Postához óraművet lehet időzíteni a menstruációs ciklusodhoz képest, mégis elég egy fél napos késés, hogy az agyad hátsó zugából kérlelhetetlenül előtolakodjon a gondolat: kész, vége, ennyi volt, terhes vagyok.

Ez persze lehet örömhír is, de valószínűleg nem lesz az mind a 456 alkalommal, ahányszor ezen aggódni kezdesz életed során.

Pedig azt hitted, hogy az első görcsöknél rosszabb nem lehet!