5 dolog, amit minden nő megért, aki átélte már azokat a napokat

Írta: ,

Van, aki teljes tabuként kezeli, pedig minden nővel, minden hónapban megtörténik. Pedig a görcsök, a gyengeség, meg a csokira való olthatatlan vágy mellett igenis jót tehet a lelkednek, ha legalább nevetni tudsz a dolgon. Persze, csak azután, hogy a görcsoldó elkezdett beütni.

Várni az elkerülhetetlent Kép forrása: shop.dangerfield.com.au

1/5 Várni az elkerülhetetlent

Biztos, hogy éppen egy prezentációt tartasz, és a teljes divízió előtt állsz, vagy életed szerelmével sétálsz egy romantikus randin, ahol mosdó se közel, se távol, amikor egyszer csak érzed: elkezdődött.

Kétségbeesetten próbálod összeszorítani az összes izmodat és lelassítani a vérkeringésedet, miközben igyekszel nem mutatni a szemedben a rettegést.

Mindez addig tart, amíg végre a kis táskáddal a kezedben el nem jutsz egy mosdóig, csak hogy felfedezd: téves riasztás volt.

Egy nap késés = teljes pánik Kép forrása: intothegloss.com

2/5 Egy nap késés = teljes pánik

Oké, hogy a Magyar Postához óraművet lehet időzíteni a menstruációs ciklusodhoz képest, mégis elég egy fél napos késés, hogy az agyad hátsó zugából kérlelhetetlenül előtolakodjon a gondolat: kész, vége, ennyi volt, terhes vagyok.

Ez persze lehet örömhír is, de valószínűleg nem lesz az mind a 456 alkalommal, ahányszor ezen aggódni kezdesz életed során.

Pedig azt hitted, hogy az első görcsöknél rosszabb nem lehet!

Ami mindent megmagyaráz Kép forrása: playbuzz.com

3/5 Ami mindent megmagyaráz

Van persze olyan is, hogy meglepetésként ér a látogatás, egészen el is feledkeztél arról, hogy napokig azon görcsölj, hol és mikor kezdődik a dolog.

Ekkor viszont, a megvilágosodás pillanatában hirtelen mindent megértesz: ez magyarázta, hogy alig bírtad elviselni magadon a melltartódat, hogy csak tejért ugrottál le, de 4 tábla csokit vettél, és hogy hirtelen ellenállhatatlan vágyat éreztél, hogy a lakástakarékodat felbontva nyiss egy kisállat-menhelyet. Most már mindent értesz.

Amikor nem pattansz csak úgy fel a helyedről Kép forrása: blog.apieceapart.com

4/5 Amikor nem pattansz csak úgy fel a helyedről

Amikor a folyamat végül megkezdődött, kétszer is meggondolod a mozdulataidat. Ha egyszer például leültél, nem fogsz csak úgy felugrani a helyedről...

Szintén tiltólistára kerül a köhögés, a krákogás, a felszakadó nevetés is. Tüsszenteni pedig? Mintha megszülnél egy zselétortát.

Köszi, de ha lehet, inkább kihagynám ezt a következő 3-7 napban.

Azt hitted, vége? Hahaha! Kép forrása: junkfoodclothing.com

5/5 Azt hitted, vége? Hahaha!

Kevés dolog biztos az univerzumban, de az igen, hogy ha a ciklusod véget ért, és még használsz tisztasági betétet, csak fölöslegesen kínzod magad a kellemetlenséggel.

Abban a szent pillanatban viszont, hogy magadra kapod a kedvenc és drága bugyidat, biztos, hogy még jelentős mennyiségű búcsúüzenetet hagy maga után a periódusod.

Ezt kiszámítani nem lehet, mindenkivel megtörténik. A nevetés ellene a legjobb orvosság – és ekkorra talán már nem is jelent majd ez különösebb veszélyt.