5 dolog, amit a háziorvosod szeretne, hogy tudj

Nagy Niki
Írta: ,

Ha szerencséd van, nagyon udvarias és tapintatos háziorvosod van, aki nem mond rögtön mindent a szemedbe – pedig sokszor jót tenne, ha inkább kíméletlenül őszinte lenne... Ugyanis nem kell minden fejfájás alkalmával az orvoshoz rohangálni, és az egyszerű megfázást is bőven elég otthon kikúrálni!

Ha kettőt köhögsz, ne gyere! Kép forrása: 1924.us

Három okból sem ajánlatos orvoshoz fordulni akkor, ha még nem túl súlyosak a tüneteid.

Az egyik az, hogy legtöbbször valószínűleg teljesen feleslegesen rabolod az igazán beteg páciensek elől az időt, akik lehet, hogy 40 fokos lázzal szédelegnek a rendelőben.

A másik, hogy ha esetleg nem vagy beteg, a rendelőben könnyen összeszedhetsz valami nyavalyát – ha már orvoshoz mész, biztosan nem érzed magad a topon, és az immunrendszered le van gyengülve, így fogékonyabb vagy a különböző vírusokra.

A harmadik pedig az, hogy néhány háziorvos előszeretettel ír fel enyhe problémákra is olyan gyógyszereket, amikre semmi szükséged, és feleslegesen mérgezed majd a testedet velük.

Kúráld ki magad otthon! Kép forrása: foodfanatic.com

Az olyan orvosok, akik tényleg segíteni akarnak rajtad, nem tömnek tele gyógyszerekkel – de ha már elmész hozzájuk, akkor biztosan felírnak valamit a panaszaidra.

Sok háziorvos viszont jobban szeretné, ha előbb megpróbálnád természetes módszerekkel kikúrálni magadat – meleg tea, sok citromlé, gyömbér, alvás és pihenés.

Ha csak a stressz okozza a kimerültséget, ennyitől elmúlik, és nem raboljátok egymás idejét feleslegesen.

Ha szerencséd van, kifogsz egy jó fej háziorvost, olyasvalakit, mint az enyém – mandulagyulladásra is csak akkor ír fel gyógyszert, ha nagyon muszáj, különben azt ajánlja, hogy inkább feküdjem ki, ha tudom.