5 dolog, amit a bőrgyógyászod szeretne, hogy tudj

Nagy Niki
Írta: ,

A szerencsésebbeknek porcelánbőrük és csodás bőrszínük van, a kevésbé szerencséseknek (akik közé én is tartozom) pedig rendszeresen bőrgyógyászhoz kell járniuk, hogy kihozzák a maximumot abból, amit a természet adott nekik. Vannak azonban olyan örök érvényű tanácsok, amiket érdemes megfogadni, mielőtt a rendelőt tárcsáznád – az orvosod meg fogja köszönni!

Nem minden jobb, ami drágább Kép forrása: suburbanmen.com

Sokan estünk már bele abba a hibába, hogy elhittük: amit aranyáron adnak, az biztosan nagyon hatásos is.

Nem szabad bedőlni a marketingnek – nem minden színes-szagos krém tesz jót, sőt, sok ilyen krém használata kifejezetten rosszat tesz a bőrödnek. Ha már mindent kipróbáltál, mégsem hat semmi, menj vissza a gyökerekhez, azaz a gyógyszertárba: itt olyan kencét fognak neked összerakni, amiben biztosan nincs tartósítószer és allergén anyag, viszont rengeteg természetes vegyület igen.

Ráadásul fillérekért megkaphatod a legdrágább krémek gyógyszertári utánzatait is, amik sokkal hatékonyabbak lehetnek, mint a több tízezres kencék.

Nem pakolhatsz rá mindent a bőrödre Kép forrása: seechee.com

Nagy divatja van a természetes bőrápolásnak – a legtermészetesebb megoldás pedig nyilvánvalóan az, ha friss gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb, természet adta anyagokat pakolsz az arcodra.

A bőrgyógyászok azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem minden természetes anyag tesz jót a bőrödnek – ott van például a teafaolaj, amelyben ösztrogén található, úgyhogy fiatal fiúknak kifejezetten nem ajánlott.

Ezért jobbak azok a termékek, amelyeket a boltban vagy gyógyszertárban veszel – ezeket letesztelték a forgalomba hozatal előtt, így biztonságosabbak a bőrödre nézve.