5 dolog, amiben megváltozott az életem a lézeres szemkezelésem után

Nagy Niki
Írta: ,
5 dolog, amiben megváltozott az életem a lézeres szemkezelésem után

Szemüveget viselni, bár elég szexi tud lenni, nem éppen a legkényelmesebb dolog, ráadásul nem is mindenkinek áll jól. Arról nem is beszélve, hogy anyagilag is elég megterhelő – minél rosszabb a szemed, annál költségesebb. Persze egy idő után bármihez hozzá lehet szokni, de azért mégis kényelmesebb, ha nem kell az embernek azzal foglalkoznia, hogy hova pakolja a szemüvegét, hogy véletlenül ne verje le, vagy hogy ne hagyja otthon a kontaktlencse-folyadékot, ha utazik – ezért örülök, hogy megcsináltattam a szememet!

Nem hagyom el a szemem világát Kép forrása: eimaiomorfi.gr

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor rosszabb napjaidon még a fejedet is elhagyod – ennél már csak az a rosszabb, ha a fejed ugyan megvan, de a szemüveg vagy a kontaktlencse véletlenül otthon marad.

Persze nagyrészt automatikus, hogy reggel felveszed a szemüveged vagy beteszed a lencsét, főleg, ha olyan vaksi vagy, hogy az orrod hegyéig se látsz nélküle – de ha esetleg kisebb dioptriákkal kell küzdened, előfordulhat, hogy az éjjeliszekrényen felejted azt a fránya szemüveget. Ennél már csak az kellemetlenebb, ha hosszú utazásnál a kontaktlencse-folyadékodat felejted otthon, és rohangálhatsz a világ végén egy olyan bolt után, ahol pont a megfelelő fajtát árulnak.

Sokkal olcsóbb Kép forrása: ha-model.tumblr.com

Szemüveget csináltatni nem olcsó mulatság, és a kontaktlencse-használat is folyamatos kiadásokat jelent. Ha nem is kizárólag a látáshoz hozzásegítő kütyükre gondolunk, akkor plusz kiadásnak felírhatjuk a törlőrongyot, a tokot, a folyadékot, és társaikat – csak úgy folyik ki a pénz a kezeink közül.

Ráadásul minél rosszabb a szemed, annál drágább az egész.

Bár egy jó szemkezelésnek szintén elkérik az árát, hosszú távon bőven megéri (ha nem hiszed, számold ki Te is!), hogy most már nem kell havi kiadásokkal vagy néhány évente történő, százezret súroló szemüvegvásárlásokkal bajlódnom.