5 dolog, amiben megváltozott az életem a lézeres szemkezelésem után

Írta: ,

Szemüveget viselni, bár elég szexi tud lenni, nem éppen a legkényelmesebb dolog, ráadásul nem is mindenkinek áll jól. Arról nem is beszélve, hogy anyagilag is elég megterhelő – minél rosszabb a szemed, annál költségesebb. Persze egy idő után bármihez hozzá lehet szokni, de azért mégis kényelmesebb, ha nem kell az embernek azzal foglalkoznia, hogy hova pakolja a szemüvegét, hogy véletlenül ne verje le, vagy hogy ne hagyja otthon a kontaktlencse-folyadékot, ha utazik – ezért örülök, hogy megcsináltattam a szememet!

Nem hagyom el a szemem világát Kép forrása: eimaiomorfi.gr

1/5 Nem hagyom el a szemem világát

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor rosszabb napjaidon még a fejedet is elhagyod – ennél már csak az a rosszabb, ha a fejed ugyan megvan, de a szemüveg vagy a kontaktlencse véletlenül otthon marad.

Persze nagyrészt automatikus, hogy reggel felveszed a szemüveged vagy beteszed a lencsét, főleg, ha olyan vaksi vagy, hogy az orrod hegyéig se látsz nélküle – de ha esetleg kisebb dioptriákkal kell küzdened, előfordulhat, hogy az éjjeliszekrényen felejted azt a fránya szemüveget. Ennél már csak az kellemetlenebb, ha hosszú utazásnál a kontaktlencse-folyadékodat felejted otthon, és rohangálhatsz a világ végén egy olyan bolt után, ahol pont a megfelelő fajtát árulnak.

Sokkal olcsóbb Kép forrása: ha-model.tumblr.com

2/5 Sokkal olcsóbb

Szemüveget csináltatni nem olcsó mulatság, és a kontaktlencse-használat is folyamatos kiadásokat jelent. Ha nem is kizárólag a látáshoz hozzásegítő kütyükre gondolunk, akkor plusz kiadásnak felírhatjuk a törlőrongyot, a tokot, a folyadékot, és társaikat – csak úgy folyik ki a pénz a kezeink közül.

Ráadásul minél rosszabb a szemed, annál drágább az egész.

Bár egy jó szemkezelésnek szintén elkérik az árát, hosszú távon bőven megéri (ha nem hiszed, számold ki Te is!), hogy most már nem kell havi kiadásokkal vagy néhány évente történő, százezret súroló szemüvegvásárlásokkal bajlódnom.

Kényelmesebb sportolni Kép forrása: thepageantplanet.com

3/5 Kényelmesebb sportolni

Voltatok már igazán durva röplabdameccsen szemüvegben? Próbáltátok már nélküle vaksin kitapogatni, vajon sikerül-e felugrásból eltalálni a húzódzkodó rudat, vagy sem? Éreztétek már, ahogy a homlokotokról csordogáló izzadtság belefolyik a szemetekbe, és elkezd csípni, a dörzsölés hatására pedig sikeresen a elcsúszik a kontaktlencsétek?

Nekem már volt szerencsém mindegyiket átélni, és elárulhatom: nem túl kellemes élmény egyik sem. Sokkal kevésbé balesetveszélyes úgy sportolni, hogy nem kell semmilyen látásjavító eszközzel bíbelődni.

Nem zavarja a látásom Kép forrása: babble.com

4/5 Nem zavarja a látásom

Elég ellentmondásosnak tűnik, de egy rosszul megválasztott szemüveg eléggé meg tudja keseríteni a mindennapokat – és itt most nem csak arról van szó, amikor a dioptria nem stimmel, és még mindig nem látsz egészen jól szemüveggel sem. Ha te is olyan vagy, mint én, akkor nagyon nehezen bírod, ha valami belekerül a periférikus látóteredbe, egy szemüveget pedig borzasztó nehéz olyanra megcsinálni, hogy egy kicsit se blokkolja oldalt a kilátást.

Hiába látsz jobban vele, folyton idegesít, hogy ott van – ha pedig nem jó keretet választasz, akkor bizony jöhet újra a több tízezres kiadás, mire megtalálod az igazit, ami hosszú távon is megfelelő lehet.

Lézeres szemkezelés után ez a probléma teljesen eltűnik.

Sokkal könnyebb sminkelni Kép forrása: anneofcarversville.com

5/5 Sokkal könnyebb sminkelni

Megint csak szemüveges társaimhoz szólok: nagy eséllyel Ti is átéltétek már, hogy hiába pöpec a szemfesték, és gyönyörűen fest az elkészült fotókon, a szemüveget felvéve alig látszik, hogy van valami a szemeteken.

Nem igazságos, hiszen szeretnétek, hogy lássák, milyen csodát festettetek a szemhéjatokra, de ugyanakkor ti is szeretnétek látni a reakciókat – erre a kontaktlencsén kívül a szemkezelés az igazi megoldás.