4 tévhit a lézeres szemműtétről, amit ideje eloszlatni (x)

Nagy Niki
Írta: ,
4 tévhit a lézeres szemműtétről, amit ideje eloszlatni (x)

Tedd a szívedre a kezed: azért te is ódzkodsz attól, hogy valaki belenyúljon a szemedbe (még akkor is, ha az lézerrel történik). Pedig egy lézeres szemműtét egyáltalán nem olyan, mint ahogy azt a legrosszabb rémálmainkban elképzeljük, és igazából semmi okunk nincs félni tőle – mégis rengeteg félinformáció kering róla a neten, most azonban eloszlatunk ezek közül néhányat!

A lézeres szemműtét fájdalmas Kép forrása: raen.com

Ez az első dolog, ami eszünkbe jut akkor, ha szemműtétre gondolunk – a szemünk mégis az egyik legféltettebb kincsünk, és mivel annyira érzékeny, nehéz elképzelni, hogy fájdalommentesen nyúljanak hozzá.

Pedig van olyan eljárás, ami teljesen fájdalommentes. A Sasszem FEMTO kétlézeres eljárás során a szaruhártyát egy olyan rétegen kezelik, ahol már nincsenek idegvégződések. Így sem a kezelés alatt, sem pedig a gyógyulás során nincs fájdalom.

A beavatkozás előtt ráadásul érzéstelenítő szemcseppet és egy nyugtató tablettát is kapsz, így garantáltan nem fogsz érezni semmit a kezelés alatt.

Hosszú a felépülési idő Kép forrása: instagram.com

Ha a szemműtétre gondolsz, biztosan az is felsejlik a szemeid előtt, hogy utána heteket kell egy elsötétített szobában ülnöd masszív szenvedések közepette.

A legújabb lézeres eljárásokat követően azonban már csak pár napig tart a gyógyulási időszak (van, ahol csak egy napig), és utána megfelelő napszemüveggel már úgy járhatsz-kelhetsz, ahogy akarsz – és még a monitortól sem kell távol maradnod.

Ráadásul így a munkahelyedről sem kell túl sok szabadságot kivenned.