4 tévhit a lézeres szemműtétről, amit ideje eloszlatni (x)

Írta: ,

Tedd a szívedre a kezed: azért te is ódzkodsz attól, hogy valaki belenyúljon a szemedbe (még akkor is, ha az lézerrel történik). Pedig egy lézeres szemműtét egyáltalán nem olyan, mint ahogy azt a legrosszabb rémálmainkban elképzeljük, és igazából semmi okunk nincs félni tőle – mégis rengeteg félinformáció kering róla a neten, most azonban eloszlatunk ezek közül néhányat!

A lézeres szemműtét fájdalmas Kép forrása: raen.com

1/4 A lézeres szemműtét fájdalmas

Ez az első dolog, ami eszünkbe jut akkor, ha szemműtétre gondolunk – a szemünk mégis az egyik legféltettebb kincsünk, és mivel annyira érzékeny, nehéz elképzelni, hogy fájdalommentesen nyúljanak hozzá.

Pedig van olyan eljárás, ami teljesen fájdalommentes. A Sasszem FEMTO kétlézeres eljárás során a szaruhártyát egy olyan rétegen kezelik, ahol már nincsenek idegvégződések. Így sem a kezelés alatt, sem pedig a gyógyulás során nincs fájdalom.

A beavatkozás előtt ráadásul érzéstelenítő szemcseppet és egy nyugtató tablettát is kapsz, így garantáltan nem fogsz érezni semmit a kezelés alatt.

Hosszú a felépülési idő Kép forrása: instagram.com

2/4 Hosszú a felépülési idő

Ha a szemműtétre gondolsz, biztosan az is felsejlik a szemeid előtt, hogy utána heteket kell egy elsötétített szobában ülnöd masszív szenvedések közepette.

A legújabb lézeres eljárásokat követően azonban már csak pár napig tart a gyógyulási időszak (van, ahol csak egy napig), és utána megfelelő napszemüveggel már úgy járhatsz-kelhetsz, ahogy akarsz – és még a monitortól sem kell távol maradnod.

Ráadásul így a munkahelyedről sem kell túl sok szabadságot kivenned.

Az új technológia miatt még nem lehet ismerni a hosszú távú mellékhatásokat Kép forrása: nitch.nl

3/4 Az új technológia miatt még nem lehet ismerni a hosszú távú mellékhatásokat

A lézeres szemműtét egyáltalán nem új találmány, már jó ideje létezik.

A különböző eljárások lehetnek újabbak (például a FEMTO kezelés is ilyen), de ezeket is olyan sokáig tesztelik, mielőtt embereken próbálnák ki, hogy az ismeretlen mellékhatások valószínűsége gyakorlatilag nulla.

Egy lézeres eljárás sokkal biztonságosabb, mint az, amit szakorvosra bíznak – már csak az emberi hibaszázalék figyelembe vétele miatt is.

Nincs különbség a lézeres eljárások között Kép forrása: 500px.com

4/4 Nincs különbség a lézeres eljárások között

Nem mindegy, milyen lézeres szemműtétet választasz: a különböző látásproblémákra más és más eljárás az optimális megoldás.

Vannak olyan műtétek, amelyek többfajta szemkorrekcióra is alkalmasak (például a FEMTO), de általánosságban az mondható el, hogy mindenkinek más a megfelelő módszer.

Éppen ezért minden esetben részletes vizsgálatokat végeznek a lézeres központban, hogy személyre szabottan megállapíthassák, a te problémádra melyik kezelés jelenti a legjobb megoldást.