3 változás a mellben, ami természetes: és 3, ami komoly problémára is utalhat

Szirák Viki
Írta: ,

A korral együtt nem csak bölcsesség, de sajnos több betegség is együtt jár, ezért nem árt óvatosabbnak lennünk 30 éves korunk felett. Szerencsére az esetek többségében a testi változások nem feltétlenül jelentenek bajt, de azért vannak kivételek is. Épp ezért fontos tudnod, hogy a melleiddel kapcsolatban mi az, ami bajra utal, és mi az, ami teljesen természetes!

Észrevetted már, hogy a melleden elhelyezkedik néhány növekedési, terhességi csík, ami korábban biztosan nem volt ott?

Noha a legtöbben nem örülnek ennek a változásnak, szerencsére teljesen ártalmatlan dologról van szó, ami előbb-utóbb mindenkinél jelentkezik, akkor is, ha sosem volt terhes.

Van, akinél az állandó fogyás és hízás váltakozásának következménye ez, de persze a várandósság is előidézheti.

Sőt, egy idő után, amikor a bőröd kevésbé rugalmas már, a hormonszinted pedig változik, még nagyobb eséllyel alakulnak ki a növekedési csíkok.

Ha megjelennek, eltüntetni őket nagyon nehéz, sőt, szinte lehetetlen, de van pár dolog, amivel érdemes megpróbálkozni akár megelőzésképp, akár azután, hogy már megjelentek.

A masszírozás jó megoldás, hogy beindítsd a vérkeringést, de szakértők a bőrradírt és a shea vajat is előszeretettel ajánlják.

Minél idősebb vagy, annál inkább szerepet játszik a melled formájának alakulásában a gravitáció és a szövetek rugalmassága.

Sajnos előbb-utóbb, amikor ez gyengül, már szinte elkerülhetetlenné válik, hogy a melleid megereszkedjenek, és emiatt a mellbimbók is lefelé kezdenek hajlani.

Bármennyire is zavaró és kellemetlen, megnyugodhatsz, mert ez a fajta változás is normális.

Valamilyen szinten pedig tehetsz azért, hogy erre minél később kerüljön sor, így már most érdemes foglalkoznod a megelőzéssel.

A helyes testtartás rengeteget számít, akárcsak a sok folyadék, ami segít hidratálni a bőrödet, és egyúttal rugalmasabbá is teszi azt.

Ráadásul az edzéssel, megfelelő gyakorlatokkal is erősítheted a mellizmokat, amelyektől még feszesebbé válik ez a terület.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció