Ez a legegyszerűbb májtisztító kúra – Meg fogsz lepődni a végeredménytől

Ez a legegyszerűbb májtisztító kúra – Meg fogsz lepődni a végeredménytől

Címlap / Életmód / Egészség / Ez a legegyszerűbb májtisztító kúra – Meg fogsz lepődni a végeredménytől

Gyakran fáj a fejed, levert, kedvetlen vagy? Úgy érzed, a szervezeted lelassult? Emésztési problémáid vannak? Indokolatlanul hízol? Ezek tipikus jelei annak, hogy májad, vagyis szervezeted tisztaságáért felelős legfontosabb szerved elégtelenül működik. Tehát takarításra fel! Nemcsak tisztább, egészségesebb belsőt kapsz, hanem sokkal több energiád is lesz, fizikailag és szellemileg felfrissülsz, javul az általános közérzet is. A következő májtisztítás rendkívül hatékony, egyszerűen elvégezhető, csak a leírtak és két nyugodt nap kell hozzá. Persze ha valamilyen betegségben szenvedsz, mindenképpen kérd ki a kúra előtt az orvosod tanácsát!

A máj, és amit eddig nem tudtál róla

A máj a méregtelenítést motorja, az agy és a szív után a legfontosabb és legbonyolultabb szervünk, amely percenként elképesztő mennyiségű, másfél liter vért szűr meg. Kiemelt feladta az emésztéshez szükséges epe termelése. A máj így tele van epevezetékekkel, amelyeket azonban a helytelen táplálkozás következtében kialakult epekövek elzárnak.

Egyesek allergiától, emésztési és keringési problémáktól szenvednek, mások észre sem veszik ezt a jelenséget, viszont hosszú távon különböző betegségekhez, szervi diszfunkciókhoz vezet.

Ezzel a kúrával azonban megelőzheted ezeket a bajokat és hatékonyan mondhatsz búcsút az epeköveknek is. 

Az epekövek kialakulásának okai

Tedd a szívedre a kezed, és gondold végig őszintén. Túlzott mennyiségeket fogyasztasz? Gyakran nassolsz étkezések között? Gyakran eszel állati fehérjét? Rendszeresen iszol kávét, alkoholt? Sok cukrot viszel be a szervezetedbe? Ha csak egyre is igen a válasz az előbbi kérdések közül, akkor biztos lehetsz benne, hogy a te májadnak is szüksége van a tisztításra, mert jó eséllyel neked is van epeköved. 

Miért veszélyes az epekő?

Mivel a szervezet egy tökéletesen kialakított rendszer, minden mindennel összefüggésben áll, így a májműködés elégtelensége kihat az egész szervezet működésére is. Képzelj el egy apró kövekkel teli slagot: a csövön egyre kevesebb víz tud átjutni, nem tudja rendesen ellátni feladatát. Az epekövek jelenlétével egyre kevesebb koleszterin hagyja el a szervezetet, a koleszterinszint emelkedik, te pedig csak hízol, puffadsz és ártasz az egészségednek.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»