Koronavírus: 10 étel, ami nagyon hosszú idő után sem romlik meg

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Most, a járvány idején fontos, hogy a lehető legritkábban menjünk el bevásárolni. Ezért érdemes odafigyelni arra, hogy az általunk megvett élelmiszerek hosszas élettartammal és szavatossági idővel rendelkezzenek. Mutatunk is 10 olyan alapanyagot, amit gond nélkül eltárolhatsz a spájzban.

Tekintve, hogy a színtiszta nátrium-klorid már évmilliárdok óta létezik, nem csoda, hogy a só hosszú élettartammal rendelkezik.

Olyannyira, hogy ha egyszer megvetted, akkor valószínűleg sosem kell attól félned, hogy tönkre fog menni.

A legnagyobb probléma maximum az lehet, hogy megnedvesedik, de egyébként a szavatossága nem fog lejárni.

Elraktározni semmit sem érdemes hosszú hónapokra (évekre meg pláne!), de ha valamiből tényleg hosszú távra vásárolnál, akkor a só nyugodtan közöttük lehet!

A meg nem főzött rizs tökéletesen eláll a spájzban, a hűtőben, sőt még a fagyasztóban is!

Szinte mindegyik fajtájának (fehér, basmati, jázmin) nagyon hosszú élettartama van, ezért is érdemes ebből a házi karanténod idején többet venni. Ha most nem ennéd meg, később biztosan felhasználhatod még!

Az egyetlen kivétel ez alól a barna rizs, amelyik magasabb olajtartalommal rendelkezik, ezért messze nem marad olyan hosszú ideig fogyasztható, mint a többi.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba