Kihagyhatatlan ételek a nyári étlapról

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Végre visszavonhatatlanul kijelenthetjük, hogy itt a nyár, még akkor is, ha a kánikulát időnként esős napok szakítják meg. De vajon hova vezet a többség útja egy csodás naplementekor, vagy egy szabad délelőttön? Természetesen a teraszokra, kerti kiülőkre. Nem véletlenül!

Utánozhatatlan élmények

A teraszok, kiülők (függetlenül attól, hogy azok az eldugott kiskertünkben, vagy éppen a város közepén épültek), olyan ellenállhatatlan hangulatot sugároznak, amit minduntalan szeretnénk átélni.

A pároddal édes kettesben romantikázva, vagy éppen a barátnőkkel vidáman fecsegve, egyszerűen nem telhet úgy el nyár, hogy minderre ne kerítenénk sort.

Persze a hangulat és a jó kedv eleve adott, azért természetesen a társaságon és a helyszínen túl a gasztronómia kínálta élményeket is szeretnénk minél teljesebben átélni.

Mindezt könnyen megtehetjük a legízletesebb és legváltozatosabb fogásokkal, italokkal, koktélokkal. Ilyentájt előkerülnek a jéghideg frissítők, valamint a nem éppen kalóriaszegény desszertek mellett az alakbarát fogások. Lássuk, miből válogathatunk!

Diétázók előnyben

Nyáron nem túl nehéz ellenállni a csábító, de nagyon zsíros és nehéz magyar fogásoknak, a hőségben a szervezetünk sokkal jobban kívánja a könnyed, alacsony kalóriatartalmú ételeket.

Mivel a szezon egyik legkedvesebb időtöltése a grillezés, igazán nem nehéz ennek a követelménynek eleget tenni.

Amellett, hogy a rostos sült ételek kivétel nélkül isteniek, minden nehézség nélkül mondunk le a vörös húsokról a sovány változatok javára.

Persze időnként előbbit is bátran a tányérunkra tehetjük, hiszen a köretként elfogyasztott friss, egészen ropogós saláták garantáltan alacsonyan tartják a kalóriatartalmat.

Ne vonjuk meg magunktól folyton a kívánatos falatokat, időnként bátran beiktathatjuk az utánozhatatlan ízű, friss hamburgereket, a grillezett sajtokat, vagy éppen a hagymás rostélyost is.